DEVA Partisi’nden Bahçeli’nin sözlerine cevap: Haberlere konu edilen iddialar doğru değil

DEVA Partisi’nden Bahçeli’nin sözlerine cevap: Haberlere konu edilen iddialar doğru değil

DEVA Partisi, MHP lideri Bahçeli’nin 29 Ekim resepsiyonuna ilişkin sözlerinin “Babacan ve Davutoğlu’nu hedef aldı” şeklinde yorumlanmasına tepki gösterdi: “Haberlere konu edilen iddialar gerçeği yansıtmıyor.”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, 29 Ekim Cumhuriyet resepsiyonuna katılmayan partilere göndermede bulunduğu konuşması siyasette yeni bir tartışmayı tetikledi. Bahçeli’nin “Anıtkabir’e gitmeyip koşa koşa resepsiyona katılanlar” sözleri bazı basın organlarında Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na yönelik eleştiri olarak yorumlanırken, DEVA Partisi kaynaklarından açıklama geldi. Parti kaynakları, “Bazı basın yayın organlarında 29 Ekim törenleriyle ilgili çarpıtılmış haberler yer alıyor. Bahçeli’nin sözleriyle partimiz arasında kurulan bağlantı gerçeği yansıtmıyor” ifadelerini kullandı.

KARAR’ın ulaştığı DEVA kaynakları, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

DEVA Partisi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerine ilişkin bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlerin çarpıtma içerdiği vurgulandı:

“Bazı basın yayın organlarında 29 Ekim törenleriyle ilgili çarpıtılmış haberlere rastlıyoruz. 29 Ekim günü Cumhurbaşkanlığı tarafından tertiplenen üç ayrı etkinlik vardı:

Anıtkabir ziyareti,

Külliye’de tebrik töreni,

Akşam resepsiyonu.

DEVA Partisi’ne gelen davet sadece resepsiyon içindi. Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen diğer etkinliklere ilişkin herhangi bir davet veya bilgilendirme yapılmadı.”

Parti yetkilileri, bu açıklamayla birlikte, Bahçeli’nin sözlerinin DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a yönelik olmadığı ve resepsiyona katılımın tamamen resmî davet çerçevesinde gerçekleştiği mesajını verdi.

BAHÇELİ’NİN SÖZLERİ TARTIŞMA YARATMIŞTI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin bugünkü (5 Kasım) grup toplantısında yaptığı konuşmada 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

“Anıtkabir’e gitmeyip de koşa koşa resepsiyona katılanları, boy boy fotoğraf karesi servis edenleri görmemek ayıplı ve alçalmış bir çifte standart değil midir?”

Bahçeli’nin bu sözleri, bazı basın organlarında “Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na gönderme” olarak yorumlanmış, her iki liderin Beştepe’deki resepsiyona katılan isimler arasında yer alması dikkat çekmişti.

resepsiyon.jpg

29 EKİM’DE KİMLER KATILDI, KİMLER KATILMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine rağmen 29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu’na CHP, MHP ve İYİ Parti katılmadı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu Anıtkabir’deki törene katıldı ancak Beştepe’deki resepsiyonda yer almadı.

MHP lideri Devlet Bahçeli Anıtkabir’e gitmezken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye gönderdi. Resepsiyona katılan isimler arasında Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Mahmut Arıkan, Fatih Erbakan, TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek gibi isimler bulunuyordu.

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN