Diploma kayıp başvurusu nasıl yapılır? Kayıp diploma tekrar çıkartılır mı? Kayıp diploma başvuru belgeleri

Diploma kayıp başvurusu nasıl yapılır? Kayıp diploma tekrar çıkartılır mı? Kayıp diploma başvuru belgeleri

İlkokul, lise ve üniversitede öğrencilerine mezun olduğunu gösteren diploma belgesi verilir. Diplomasını kaybeden birçok kişi kayıp diplomanın nereden alınacağını merak ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Bir okul ya da öğrenir programını tamamlayan kişilere diploma verilmektedir. Eğitim veren kurumu verilen bu resmi belgeye diploma adı verilir. Her yıl binlerce kişi okullardan mezun olmaktadır. Özellikle iş başvurularında kişilerden diploma talep edilir. Diplomasını kaybeden kişiler ne yapabileceğini merak ediyor. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

DİPLOMAMI KAYBETTİM, NE YAPMALIYIM?

Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir.Ancak diplomasını kaybeden ve başvuruda bulunan kişilere diploma yerine mezuniyet belgesi verilmektedir. Mezuniyet belgesi de diploma gibi bütün işlemlerde geçerli olan bir belge olarak görülür.

kayıp diploma başvurusu

Üniversitede önlisans, lisans ve lisansüstü programlarından mezun olan kişilere verilen diplomanın kaybedilmesi durumunda uygulanan prosedürler değişiklik gösterir.Kaybedilen diploma için kişilerin ikinci nüsha diploma başvurusunda bulunması gerekir. Bu başvuru için kişilerden bazı belgeler istenir. Kişilerden istenen belgeler şu şekildedir:

İkinci nüsha diploma başvuru formu,

Nüfus cüzdanı fotokopisi,

Diploma ücreti dekontu,

Bununla birlikte üniversitenin anlaşmalı olduğu banka üzerinden belirli bir ücret ödemesi yapılmaktadır. Ödeme sonucunda elinizde bulunan dekontu teslim ederek diploma işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Belgelerinizi öğrenci işlerine teslim etmeniz gerekir.

Diplomasına tekrar kaybeden kişiler için yeni bir diploma verilmez. Verilen ikinci nüsha diplomanın üzerinde iki nüsha olduğu belirtilir. İkinci nüsha diplomalar aslına uygun olarak hazırlanmaktadır. Diploma başvurusunda bulunan kişiler 10 iş günü içerisinde diplomasını teslim alabilir. Diploma belgesi diploma sahibine ya da vekalet verdiği şahsa teslim edilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN