Dışişleri'nden Mescid-i Aksa baskınına tepki: Barış umutlarına zarar veriyor

Dışişleri'nden Mescid-i Aksa baskınına tepki: Barış umutlarına zarar veriyor

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakanların İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını "en güçlü biçimde kınadığını" açıkladı. Açıklamada, bu tür provokasyonların iki devletli çözümün temellerini hedef aldığı ve barış umutlarına zarar verdiği vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrailli bakanların İsrail polisinin koruması altında ve yerleşimci gruplarla birlikte Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskını "en güçlü biçimde kınadığını" açıkladı. Bakanlık, bu tür sistematik provokasyonların barış umutlarına zarar verdiğini vurguladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın güvenliğinin ve Kudüs'ün kutsal kimliğinin korunmasının yalnızca bölgesel değil, aynı zamanda insanlığın ortak vicdanı adına öncelikli bir sorumluluk olduğu belirtildi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN TEMELLERİNİ HEDEF ALIYOR"

Açıklamada, İsrail'in bu sistematik provokasyonlarının ve son dönemdeki ilhak çağrılarının, iki devletli çözümün temellerini hedef aldığı ve barış umutlarına derinden zarar verdiği ifade edildi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Filistin'de ve bölgede devam eden istikrar bozucu eylemleri karşısında, acil ateşkesin sağlanmasına ve iki devletli çözüm temelinde kalıcı barışın tesisine yönelik çağrısını yineledi.

Bakanlık, İsrailli bakanların polis koruması altında ve yerleşimci gruplarla Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskını kınayarak, uluslararası toplumu bu tür eylemlere karşı daha fazla sorumluluk almaya davet etti.

YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN