Diyarbakır’da kadın cinayeti: Eşini öldürdü, intihar süsü vermeye çalıştı

Diyarbakır’da kadın cinayeti: Eşini öldürdü, intihar süsü vermeye çalıştı

Diyarbakır’da bir kadın, eşi tarafından evinde tabanca ile öldürüldü. Savcılık, sanığın eşinin intihar ettiğine dair iddiasını reddederek olayın cinayet olduğunu belirledi ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Diyarbakır’da 4 çocuk annesi Dilan Aslan’ı (37) tabanca ile öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan eşi Abdulvahap Aslan (53) hakkında iddianame tamamlandı. Savcılık, sanığın eşinin intihar ettiğini öne sürmesine rağmen olayın deliller ve tanık ifadeleri doğrultusunda cinayet olduğunu belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Olay, 31 Mart 2025’te Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi’nde meydana geldi. İhbar üzerine adrese giden ekipler, Dilan Aslan’ın ateşli silahla vurularak hayatını kaybettiğini tespit etti. Kadının sağ elinde tabanca ve bir boş kovan bulundu. Olayın ardından Abdulvahap Aslan, amcasının oğlunu arayarak “Eşim kafasına sıktı, yetiş” dedi, yaklaşık 2 saat sonra polis merkezine giderek eşinin intihar ettiğini ileri sürdü.

SAĞ ELİNDE TABANCA VE MERMİ BULUNDUĞU TESPİT EDİLDİ

Savcılık, hazırlanan iddianamede sanığın eşinin ölümünden önce onu “Seni öldüreceğim, akrabalarıma namus davası açacağım” diyerek tehdit ettiğini ve tartışmaların sık sık yaşandığını kaydetti. Olayın evde gerçekleştiği, Dilan Aslan’ın başına ateş edildiği ve oturma odasında yerde yattığı belirlendi. Ayrıca, sağ elinde tabanca ve mermi bulunduğu tespit edildi.

İddianameye göre, tanık ifadeleri, kriminal raporlar ve olay yeri incelemeleri birlikte değerlendirildiğinde Abdulvahap Aslan’ın eşini kasten öldürdüğü yönünde kamu davası açılması için yeterli şüphe ortaya çıktı. Diyarbakır 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti ve sanık, “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Dilan Aslan’ın avukatı Selahattin Çoban, maktulün eşinin yıllardır psikolojik ve fiziksel şiddet gördüğünü, olay sonrası ise intihar süsü verilerek delillerin karartılmaya çalışıldığını ifade etti. Çoban, sürecin takipçisi olacaklarını ve sanığın hak ettiği cezayı almasını sağlayacaklarını vurguladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN