Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti! Bakanlık uyardı: Dikkat sizin de kapınızı çalabilirler

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti! Bakanlık uyardı: Dikkat sizin de kapınızı çalabilirler

İçişleri Bakanlığı son günlerde dolandırıcıların "nüfus sayımı yapılıyor" yalanıyla kapı kapı dolaşarak vatandaşlardan kimlik bilgilerini çalmaya çalıştıklarını açıklayarak uyardı.

Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti. İçişleri Bakanlığı, dolandırıcıların sahte belgeler, antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar kullanarak vatandaşları kandırmaya çalıştığını belirtti. Bakanlık sosyal medya hesaplarında, vatandaşların adreste hizmet sunulduğu yalanına inanmamaları konusunda uyardı. Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu hususlara dikkat çekildi.

-Nüfus sayımı için kapıdan kapıya dolaşan görevliler gönderilmez. Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olanların kimlik başvurusuna ilişkin taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla kişilerin veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni ile nüfus müdürlüklerimiz adreste nüfus hizmeti sunar.

-Kimlik bilgileriniz asla telefonla veya internette paylaşılmamalıdır.

-Nüfus işlemleri için sadece e- Devlet veya Nüfus Müdürlüklerine başvurulmalıdır.

-Şüpheli bir durumda karşılaşıldığında 112 Polis İmdat hattı aranmalıdır.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün paylaşımının tamamı şöyle

"Son günlerde. İçişleri Bakanlığı personeli gibi davranarak kapı kapı dolaşan ve nüfus sayımı için kimlik bilgilerini doğrulama bahanesiyle evlere gelen kişilerin olduğu; bu kişilerin ellerinde sahte belgeler. antetli kağıtlar ve biyometrik cihazlar bulunduğu: şık giyimli oldukları ve kişisel bilgileri ele geçirmeye çalıştıklarına yönelik iddiaların sosyal medyada paylaşıldığı gözlenmiştir.

Nüfus müdürlüklerine gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımızın kimlik kartı başvurusuna ilişkin taleplerinin karşılanabilmesi amacıyla kişilerin ve/veya yakınlarının talebi üzerine mülki idare amirinin izni doğrultusunda müdürlüklerimiz adreste nüfus hizmeti sunmaktadır.

Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için nüfus müdürlüklerinden adreste nüfus hizmeti talebi bulunmayan vatandaşlarımızın evlerine gelen ve kendilerini İçişleri Bakanlığı personeli/nüfus memuru olarak tanıtan kişilere itibar etmemeleri, mutlaka kurum kimliğinin ibraz edilmesini talep etmeleri, sahtekârlıklara karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini kesinlikle paylaşmamaları; böyle bir durum ile karşılaşılması halinde kolluk kuvvetlerine ihbarda bulunmaları önem arz etmektedir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN