"Dünyada kar bir tek o ilimizde 'siyah' yağıyor": Milletvekili o görüntüleri paylaştı

"Dünyada kar bir tek o ilimizde 'siyah' yağıyor": Milletvekili o görüntüleri paylaştı

Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçelerinden gelen görüntüler, yaşanan çevre felaketinin boyutunu bir kez daha gözler önüne serdi. CHP Milletvekili Ali Öztunç, termik santrallerin filtresiz bacalarından yayılan zehrin beyaz karı siyaha boyadığı o anları paylaştı.

Türkiye'nin en önemli enerji üretim merkezlerinden biri olan ancak yıllardır çevre kirliliği ve sağlık sorunlarıyla gündemden düşmeyen Kahramanmaraş'ın Afşin ve Elbistan ilçeleri, yine kara teslim oldu; ancak bu kez yağan kar beyaz değil, siyahtı.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından bölgedeki vatandaşların kendisine ulaştırdığı dehşet verici görüntüleri yayınladı.

"FİLTRESİZ SANTRAL DOĞAYI KATLEDİYOR"

Paylaşılan videoda, yerdeki kar örtüsünün üzerinin termik santral bacalarından çıkan kül ve partiküllerle kaplanarak simsiyah olduğu görülüyor.

Öztunç, bölge halkının zehir soluduğuna dikkat çekerek duruma şu sözlerle isyan etti:

"Dünyada kar, bir tek Kahramanmaraş Afşin ve Elbistan’da karadır, siyahtır. Filtresiz çalışan santral karı ve doğayı böyle kirletiyor. Bu görüntüler dün çekildi."

BÖLGE HALKI ZEHİR SOLUYOR

Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri, yıllardır baca gazı arıtma tesislerinin (filtre) yetersiz çalıştırılması veya devre dışı bırakılması iddialarıyla gündeme geliyor.

Ali Öztunç'un paylaştığı ve viral olan görüntüler, santrallerden yayılan partikül maddelerin sadece havayı değil, toprağı ve su kaynaklarını da nasıl kirlettiğini somut bir şekilde kanıtladı. Bölge halkı, "Kar bile siyah yağıyorsa, ciğerlerimizin halini siz düşünün" diyerek yetkilileri göreve çağırdı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN