Elektriğe zam yok, doğalgaz incelenecek! Bakan Bayraktar'dan 'enerjiye zam' açıklaması

Elektriğe zam yok, doğalgaz incelenecek! Bakan Bayraktar'dan 'enerjiye zam' açıklaması

Gelecek aylarda enerji piyasasını şekillendirecek kritik açıklamalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'dan geldi. Elektrik faturalarında yakın dönemde bir artış beklenmezken, doğalgaz fiyatları için ise dikkatli bir değerlendirme sürecinin başlayabileceği sinyali verildi. İşte detaylar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik tarifelerinde yakın dönemde herhangi bir artışa gidilmeyeceğini net bir şekilde ifade etti.

Vatandaşların elektrik faturalarında bu yaz dönemi için ek bir yükle karşılaşmayacağı belirtildi.

DOĞALGAZDA YENİDEN DEĞERLENDİRME SÜRECİ

TV100'de konuşan Bakan Bayraktar, doğalgaz fiyatları konusunda ise farklı bir tablo çizdi.

Uzun zamandır doğalgaz tarifelerinde herhangi bir düzenleme yapılmadığına dikkat çeken Bakan Bayraktar, bu durumun doğalgazdaki destek oranlarını yüzde 70 gibi yüksek seviyelere ulaştırdığını belirtti.

Bu nedenle, doğalgaz fiyatlarının yeniden değerlendirilmesi ihtimalinin masada olduğu ancak bunun önümüzdeki bir iki ay içinde gerçekleşmeyeceği vurgulandı.

Bu açıklama, enerji piyasasında doğalgazın seyrine ilişkin potansiyel değişikliklerin sinyalini veriyor.

BAKAN BAYRAKTAR'DAN KRİTİK İPUÇLARI

Bakan Bayraktar, "Elektrik ve doğalgaza zam gelecek mi?" sorusuna verdiği yanıtta, mevcut durumda böyle bir planlamanın olmadığını dile getirdi.

Özellikle doğalgazdaki sübvansiyon oranlarının ulaştığı seviyeler, bu alanda bir gözden geçirmeyi zorunlu kılıyor.

Ancak, vatandaşların kısa vadede bu konuda endişelenmesine gerek olmadığı, olası bir düzenlemenin iki aylık bir zaman diliminden sonra gündeme gelebileceği belirtildi.

GELECEK DÖNEM ENERJİ POLİTİKALARI

T24'te yer alan habere göre, bir yandan vatandaşın elektrik faturasında yük artışı istenmezken, diğer yandan doğalgazdaki destek oranlarının sürdürülebilirliği sorgulanıyor.

Doğalgazda olası bir zammın gündeme gelmesinin temel nedeni, uzun süredir fiyatlarda herhangi bir ayarlama yapılmamış olması ve küresel piyasalardaki dalgalanmaların iç piyasaya yansıtılmaması.

Bu durum, devletin doğalgaz için önemli bir destek sağlamasına yol açıyor.

Elektrikte ise, bu yaz döneminde ek bir yük getirilmemesi kararı, enflasyonla mücadele ve vatandaşın alım gücünü koruma çabalarının bir parçası olarak değerlendirilebilir.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN