Emeklilere ‘Temmuz’ müjdesi! Şimdiden hayırlı olsun

Emeklilere ‘Temmuz’ müjdesi! Şimdiden hayırlı olsun

Ocak ayında uygulanan yüzde 49,25’lik maaş artışı sonrası, en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak belirlendi. Bu durum, maaşı 6.700 TL’nin altında olan emeklileri doğrudan etkiledi. Buna rağmen, birçok emekli, yaşam maliyetlerinin artmasıyla geçim zorluğu çekmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz ayı için zammı işaret etmesiyle, emeklilerin gözü kulağı bu tarihte olacak.

İktisatçı Sinan Alçın’a göre, Temmuz ayında emeklilere yüzde 30 civarında bir zam yapılması bekleniyor. Bu zam, en düşük emekli maaşını 13.000 TL’ye çıkarabilir.

Alçın, kök maaşın maaş dengesizliğinde önemli bir faktör olduğunu ve geçtiğimiz yıl içinde emeklilerin en büyük mağduriyetlerinden birinin kök maaş sorunu olduğunu belirtiyor.

img-5177.jpeg

Seyyanen zammın yansıtılmaması ve kök maaş üzerinden yapılan artışın, özellikle en düşük maaş alanları etkileyerek geniş bir kesimin maaşının düşük kalmasına neden olduğunu ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN