İtalya ve Yunanistan'ı geride bıraktı: Türkiye, turizmde fark attı

İtalya ve Yunanistan'ı geride bıraktı: Türkiye, turizmde fark attı

Uluslararası seyahat pazarında tarihi bir eşiği aşan Türkiye, 60,6 milyon yabancı turisti ağırlayarak küresel turizm liginde dördüncü sıraya yerleşti. Fransa, İspanya ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ardından listede yer bulan ülkemiz, 56,3 milyar dolarlık kazancıyla İtalya ve Yunanistan gibi dev turizm merkezlerini geride bıraktı.

Dünyanın en prestijli veri ve analiz platformları arasında yer alan World Population Review tarafından yayımlanan 2026 yılı küresel turizm sıralaması verilerine göre Türkiye, uluslararası seyahat pazarında İtalya ve Yunanistan gibi güçlü rakiplerini geride bırakarak dünya genelinde en çok ziyaret edilen dördüncü ülke unvanını kazandı.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (UN Tourism) istatistikleri baz alınarak hazırlanan raporda ülkemiz, 60,6 milyon yabancı turisti misafir ederek küresel arenada yeni bir rekor kırdı.

TÜRKİYE, 56 MİLYAR DOLARI AŞAN GELİRLE REKORA KOŞTU

Sektörün en prestijli araştırma kurumlarından olan World Population Review tarafından yayımlanan 'Most Visited Countries' isimli çalışma, Türkiye'nin son yıllarda yakaladığı büyük ivmeyi tüm dünyaya gösterdi.

Açıklanan güncel verilere bakıldığında, ülkemizin 56,3 milyar doları aşan devasa turizm geliriyle dünyanın en güçlü turizm ekonomileri arasında yer alıyor.

AKDENİZ HAVZASININ DEV DESTİNASYONLARI GERİDE KALDI

Paylaşılan raporda dünya genelinde en çok tercih edilen seyahat rotalarının ilk 10 basamağı da belli oldu.

Uluslararası ziyaretçi sayısında Fransa 102 milyon turistle birinci sırada yer alırken, İspanya 93,8 milyon konukla ikinci, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ise 73,4 milyon yabancı misafirle üçüncü sırayı elinde tutuyor.

Listenin dördüncü sırasına 60,6 milyon turistle adını yazdıran Türkiye'nin arkasından 57,7 milyon turistle İtalya geliyor.

Sıralamanın devamında 45 milyon seyahatseverle Meksika, 41,8 milyon kişiyle Birleşik Krallık, 37,5 milyon turistle Almanya, 36,9 milyon konukla Japonya ve 36 milyon turistle Yunanistan bulunuyor.

GELECEĞE MİRAS PROJESİ KÜLTÜR TURİZMİNİ ŞAHLANDIRDI

Ülkemizin kadim tarihi, köklü kültürel zenginliği, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası listesinde yer alan alanları, müzeleri, ören yerleri ve doğası bu zaferin temel taşları arasında gösteriliyor.

Son dönemde başarıyla uygulanan Gece Müzeciliği ve Geleceğe Miras projesi kapsamındaki arkeolojik kazılar ile restorasyon çalışmaları seyahatseverlerin ilgisini çekiyor.

Yeni açılan kültür rotaları ve tarihi mirasın korunmasına yönelik yatırımlar, yabancı misafirlerin ülkede çok daha uzun süre kalarak nitelikli deneyimler elde etmesine imkan tanıyor.

BAKANLIK STRATEJİSİ SEYAHATİ 81 İLE YAYIYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı liderliğinde yürütülen küresel tanıtım faaliyetleri, alternatif pazarlara yönelik çalışmalar ve turizm hareketliliğini 81 ilin tamamına yayıp yılın 12 ayı boyunca canlı tutmayı amaçlayan politikalar meyvelerini vermeye devam ediyor.

Ürün çeşitliliğini artıran adımların katkısıyla Türkiye, sadece ziyaretçi sayısını yukarı taşıyan sıradan bir varış noktası olmaktan sıyrılıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN