Engin Altay'dan Mordoğan ve Zeytinlik açıklaması

Engin Altay'dan Mordoğan ve Zeytinlik açıklaması

CHP'li Engin Altay, hakkında çıkan "Zeytinlikteki Villa Engin Altay’ın mı", “Kaçak Villaya Depo Kılıfı” başlıklı haberler ile ilgili açıklama yaptı: Mordoğan’da ya da İzmir’in herhangi bir bölgesinde hiçbir taşınmazım bulunmamaktadır.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Sabah gazetesinde yer alan haberlerin ardından bir açıklama yaparak, “Mordoğan’da ya da İzmir’in herhangi bir bölgesinde hiçbir taşınmazım bulunmamaktadır. Devletin eli altındaki kayıtlar bunun somut kanıtıdır. Bu açık gerçeğe ve gerekli açıklama yapılmasına rağmen, gerçek dışı iddiaların ‘haber’ başlığı altında sürdürülmeye çalışılması, gazetecilik faaliyetinin çok ötesinde bir amaç güdüldüğünün açık göstergesidir” dedi.

Altay, Sabah gazetesinin dünkü sayısında “Zeytinlikteki Villa Engin Altay’ın mı” ve bugünkü sayısında “Kaçak Villaya Depo Kılıfı” başlığıyla yayınlanan haberler için gazeteye tekzip gönderdiğini ve yasal hakkını arayacağını bildirdi.

"KİŞİLİK HAKLARINA AĞIR SALDIRI"

Engin Altay’ın konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

"Sabah Gazetesi’nin 08.03.2022 tarihli sayısında ‘Zeytinlikteki Villa Engin Altay’ın mı?’ ve 09.03.2022 tarihli sayısında ‘Kaçak Villaya Depo Kılıfı’ başlığıyla yayınlanan; gerçekle bağdaşmayan, basın etiğine aykırı ve kişilik haklarına ağır saldırı içeren haberlerle ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

Haberlerde yer verildiği şekliyle İzmir’in Karaburun İlçesi Mordoğan bölgesinde “Kaçak villa” yaptırdığım iddiası tamamen uydurma ve yalandır. Haberlerde geçen taşınmaz ile hiçbir hukuki (gayri hukuki, fiili) bağım-ilgim bulunmamaktadır. ‘İnşaat alanına sık sık gittiğim ve inşaatın başında durduğum’ iddiası da tamamen hayal ürünü ve karalama amaçlıdır.

Şahsımla ilgisi bulunmayan bir taşınmaz ile ilgili ‘kılıf’ aramam da söz konusu değildir.

"HAYAL ÜRÜNÜ, İFTİRA AMAÇLI YAYINLAR"

Mordoğan’da ya da İzmir’in herhangi bir bölgesinde hiçbir taşınmazım bulunmamaktadır. Devletin eli altındaki kayıtlar bunun somut kanıtıdır.

Bu açık gerçeğe ve gerekli açıklama yapılmasına rağmen, gerçek dışı iddiaların ‘haber’ başlığı altında sürdürülmeye çalışılması, gazetecilik faaliyetinin çok ötesinde bir amaç güdüldüğünün açık göstergesidir.

Basın meslek ilkelerine aykırı, kişilik haklarına saldıran, hiçbir hukuki bilgi ve belgeye dayanmayan, hayal ürünü, iftira amaçlı yayınlarla ilgili yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağım."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN