Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü: Gazze ve mülteci krizi ele alındı

Erdoğan, Avusturya Başbakanı Stocker ile görüştü: Gazze ve mülteci krizi ele alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile yaptığı telefon görüşmesinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi, Gazze’deki insani kriz, Rusya-Ukrayna savaşı ve Suriyeli mültecilerin geri dönüşü gibi kritik başlıkları ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya Başbakanı Christian Stocker ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, görüşmede ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze, Ukrayna ve Suriye gibi önemli bölgesel gelişmelerin değerlendirildiği bildirildi.

Görüşmede Erdoğan, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım potansiyelini daha etkin kullanması gerektiğini vurgulayarak, bu alanlardaki iş birliğinin gelişmesi için somut adımlar atacaklarını belirtti. Ayrıca Gazze’deki insani felakete dikkat çeken Cumhurbaşkanı, acil yardım çağrısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Gazze’deki insani krizin felaket düzeyine ulaştığını ve bölgeye bir an önce yardım ulaştırılması gerektiğini belirtti. Türkiye’nin bu konudaki çabalarının süreceğini dile getirdi.

“UKRAYNA’DAKİ BARIŞ FIRSATI KAYBEDİLMEMELİ”

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşının sona erdirilmesi için doğan fırsatların değerlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’nin bu konuda yapıcı rol üstlendiğini hatırlatarak barış için girişimlerin sürmesi gerektiğini aktardı.

“SURİYE’DE İSTİKRAR VE GÖNÜLLÜ DÖNÜŞ ŞART”

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin Suriye’de kalıcı istikrar için yürüttüğü çalışmaları anlatarak, Suriyeli mültecilerin geri dönüşünün sağlanabilmesi için sosyal ve ekonomik refahın artırılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan görüşmede, Türkiye ve Avusturya’nın ticaret ve yatırım alanlarındaki potansiyelini verimli bir biçimde kullanması gerektiğini, iş birliğini geliştirmek için adımlar atmaya devam edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanımız, Türkiye’nin savaşların sona ermesi için gayret gösterdiğini, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın bitirilmesi için ortaya çıkan fırsatın heba edilmemesi gerektiğini, Gazze’deki insani durumun ise felaket boyutunda olduğunu ve acil insani yardımların bölgeye bir an önce ulaştırılmasının önemini ifade etti.

Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin Suriye’de istikrarın daim kılınmasına yönelik çabalarını sürdürdüğünü, Suriyeli mültecilerin vatanlarına geri dönüşlerinin sağlanması için sosyal ve ekonomik refahın artırılmasının büyük önem taşıdığını belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN