Erdoğan deprem bölgelerinde 4 mevcut başkanı aday göstermedi

Erdoğan deprem bölgelerinde 4 mevcut başkanı aday göstermedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün açıkladığı belediye başkan adayları listesinde dikkat çeken detaylar vardı. Bunlardan biri de deprem bölgesindeki 11 belediye başkanından 4'ün tekrar aday yapmaması oldu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşanan depremlerin ardından, 31 Mart yerel seçimlerine yönelik belediye başkan adayları belirlenmeye devam ediyor. AK Parti, 6 Şubat depreminin etkilediği 11 şehirdeki belediye başkan adaylarını açıklarken, dikkat çekici bir kararla mevcut 4 belediye başkanının yerine yeni adaylar gösterdi.

AK Parti'nin depremden büyük yıkım yaşayan Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya belediye başkanlarını değiştirmesi, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda dikkatle takip ediliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün yerine Fırat Görgel, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç'ın yerine Ziya Polat, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın yerine ise Sami Er aday olarak belirlendi. Ayrıca, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan'ın yerine Reşit Polat aday gösterildi.

Buna karşılık, AK Parti Antep Belediye Başkanı Fatma Şahin, Urfa Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile devam etme kararı aldı.

basliksiz-2.jpg
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör

basliksiz-3.jpg
Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç

basliksiz-4.jpg
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

basliksiz-5.jpg
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN