Erdoğan ile Aliyev arasında dikkat çeken Cengiz-Kolin diyaloğu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile bir araya geldi. İki liderin otobüs seyahati sırasında yaşanan Kolin-Cengiz diyaloğu dikkat çekti. Aliyev iki şirket için 'Onlar her yerde var' ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Azerbaycan’da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldi, bir dizi programa katıldı.

Erdoğan’la Aliyev’in otobüsle seyahat ettiği sırada gerçekleştirdiği Kolin-Cengiz diyaloğu ise dikkat çekti, sosyal medyada sıkça paylaşıldı.

'ONLAR HER YERDE VAR'

Erdoğan’ın “Müteahhit olarak Azeri kardeşlerimiz mi yapıyor?” sorusuna Aliyev, “Yok, bunları beraber. Burada Kolin var, Cengiz var…" diyor. Erdoğan'ın başka bir şirketi de sorması ve "Aaa burada onlar var mı?" tepkisi üzerine Aliyev, "Onlar her yerde var” yanıtını veriyor. Buna karşılık Erdoğan da, “Cengiz demin beni aradı, ‘şantiyedeyim’ dedi” ifadelerini kullanıyor.

20210616-2-48776945-66119825.jpg

ZAFER YOLU'NUN YARISINI KOLİN VE CENGİZ İNŞAAT YAPIYOR

Fuzuli kentinden Azerbaycan ordusunun işgalden kurtardığı, tarihi ve stratejik önemdeki Şuşa kentine kadar uzanan Zafer Yolu'nun yarısını, zaferdeki rolüne atıfla Türkiye yapıyor. 84 kilometrelik Zafer Yolu'nun 0-51 kilometreleri arasını Azerbaycan firmaları, 51-84 kilometre arasındaki bölümünü ise Türk firmaları Kolin ve Cengiz İnşaat üstlendi. Zafer Yolu'nun paralelindeki 102 km'lik otoyolu da Türk ve Azerbaycanlı firmalar yapıyor. Zafer Yolu'nun ağustos ayına kadar, otoyolun ise yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Türk firmaları ayrıca, Kelbecer yolunun alt yapısını da düzenleyecek.

Öte yandan Dünya Bankası’nın hazırladığı rapora göre, Limak, Cengiz, Kolin, Kalyon ve MNG, dünyada kamudan en çok ihale alan ilk 10 şirket arasında yer alıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN