Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’u Ankara’da kabul etti. Görüşmede, Türkiye-Rusya ilişkileri, Ukrayna’daki savaşın üçüncü yılı ve Suriye’deki son gelişmeler ele alındı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı’nın resmi X (eski adıyla Twitter) hesabından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etti" ifadelerine yer verildi.
Resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Lavrov, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de ikili ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki bakan Türkiye-Rusya ilişkilerinin yanı sıra, Ukrayna'daki savaşın üçüncü yılı ve Suriye'deki son gelişmeleri ele aldı.
Türkiye-Rusya ilişkilerinde ticaret, enerji ve bölgesel güvenlik konularının masaya yatırıldığı görüşmelerde, Karadeniz Tahıl Koridoru, Ukrayna krizi ve Suriye’deki mevcut durum gibi kritik başlıklar öne çıktı. Görüşmelerin detaylarına ilişkin açıklamaların ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.
Cumhurbaşkanımız @RTErdogan, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kabul etti. pic.twitter.com/eOBhrE9AcR
— T.C. Cumhurbaşkanlığı (@tcbestepe) February 24, 2025