Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Görüşmeye ilişkin açıklama, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Açıklamada, görüşmede Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı belirtildi.
İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞ BİRLİĞİ DERİNLEŞTİRİLECEK MESAJI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, önümüzdeki süreçte atılacak adımlarla iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesinin hedeflendiğini ifade ettiği kaydedildi. Erdoğan ayrıca, Türkiye’nin Somali ve Yemen’deki gelişmeleri yakından takip ettiğini, her iki ülkenin toprak bütünlüğünün korunmasının bölgesel istikrar açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye’nin Yemen’de tarafların bir araya getirilmesine yönelik çabalara katkı sunmaya hazır olduğunu dile getirdiği aktarıldı. Görüşmede Gazze’deki insani duruma da değinen Erdoğan, kış mevsimiyle birlikte insani koşulların daha da ağırlaştığını belirterek, Türkiye’nin kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze’nin yeniden imarı için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
