Erdoğan: Tankları durduran cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz

Erdoğan: Tankları durduran cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde, bombaların hedefi olan TBMM'de konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O gece çıplak elleriyle tankları durduran cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz" dedi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Erdoğan, yeni anayasa çağrısında da bulundu.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 2016'da kalkıştığı kanlı darbe girişiminin üzerinden tam 5 yıl geçti. 251 kişiyi şehit eden örgütün hain planı, halkın direnişiyle durduruldu. 15 Temmuz'da şehit olanlar birçok simge mekanda etkinliklerle anılıyor.

İlk tören, bombaların hedefi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlendi. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş, AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı ve bakanlar katıldı.

20210715-2-49209828-67020006.jpg

Meclis bahçesinde törenle karşılanan Erdoğan, TBMM Başkanı Şentop ile birlikte ilk bombalanan alandaki anıta karanfil bıraktı ve protokoldeki yerine geçti. Erdoğan'ın protokole geçmesinin ardından anma programı başladı. Törende saygı duruşu yapılırken ve İstiklal Marşı okundu, daha sonra Kur'an tilaveti başladı.

20210715-2-49209266-67018724.jpg

Törende ilk olarak TBMM Başkanı Şentop konuştu. Şentop, 15 Temmuz'un bir işgal girişimi olduğunu ifade etti. Şentop'un ardından kürsüye çıkan Erdoğan ise, 15 Temmuz'u gölgelemenin şehitlere ihanet etmek olduğunu belirtti, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Erdoğan, yeni anayasa çağrısında da bulundu.

20210715-2-49209591-67019590.jpg

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Sözlerimin hemen başında ülkemizin bekası uğrunda can veren kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. O gece özgürlüğüne ezanına bayrağına devletine sahip çıkan milletimin tüm fertlerine milletim adına şükranlarımı sunuyorum.

CESARET ABİDELERİNİN HAKKINI ÖDEYEMEYİZ

Fedakarlıkları ile o karanlık geceyi kardan aydınlık bir sabaha kavuşturan yiğitlerin hakkını asla ödeyemeyiz. O gece çıplak elleriyle tankları durduran cesaret abidelerinin hakkını ödeyemeyiz.

HER KİM GÖLGEMEMEYE ÇALIŞIYORSA...

Hiç kimsenin, özellikle bu güzide çatı altında (Meclis) görev yapanların 15 Temmuz gecesi milletin verdiği bu şanlı mücadeleyi önemsizleştirmeye hakkı yoktur. 15 Temmuz destanı hepimizin ortak gurur kaynağıdır. Her kim bunu gölgelemeye çalışıyorsa o gece kanlarıyla destan yazan aziz şehitlerimize ihanet ediyor demektir.

15 Temmuz, milletin, milli iradenin, demokrasiye gönül verenlerin zaferidir. 15 Temmuz, hakkın batıla, adaletin zulme, istiklalin istiskale galip gelmesinin adıdır. Milletimiz 15 Temmuz'daki direnişiyle hem bir darbe girişimini püskürtmüş hem de ülkemizi teslim almayı hedefleyen bir işgal teşebbüsünü engellemiştir. Genci yaşlısıyla bu millet, Türkiye'nin geçilmez olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

20210715-2-49210020-67020408.jpg

Tarih 15 Temmuz gecesi yaşanan diğer kahramanlıklar gibi gazi meclisimizin çatısı altında sergilenen bu dayanışmayı da altın harflerle yazacaktır. Nasıl İstiklal Harbimizi sevk ve idare eden Büyük Millet Meclisimizin üyeleri, aradan geçen bir asra rağmen halen hayırla yad ediliyorsa, yeni Türkiye'nin istikbal mücadelesinin önderleri de inşallah hep şükran ve minnetle anılacaktır.

TÜRKİYE'NİN HUZURUNDAN BAŞKA HİÇBİR HEDEF PEŞİNDE KOŞMADIK

Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri kutlu emanete halel getirmemek bizim en önemli görevimizdir. 40 yılı aşan siyasi hayatımızın herhangi bir döneminde hamdolsun şehitlerimizin ruhlarını muazzep edecek hiçbir adım atmadık. Özünde rekabet bulunan siyaseti, ülkenin ve milletin hayrına olan işlerde yarışmak olarak gördük. Hizmet üretirken, mücadele ederken, içeride ve dışarıda milletimizin hakkını savunurken 84 milyonun tamamını kucaklamaya çalıştık. Vatanımızın bekası, milletimizin birlik ve dirliği, Türkiye'nin topyekun refah ve huzurundan başka hiçbir hedef peşinde koşmadık. Bugün de aynı hassasiyetle çalışıyor, önceliği millet ve memleket olan herkesle Türkiye ortak paydasında buluşmaya gayret ediyoruz.

YENİ ANAYASA ÇAĞRISI

Bu salgın varlığımıza yönelik tehditleri ancak kenetlenme ile aşabileceğimizi gçöstermiştir. 2023'e eski Türkiye'nin alışkanlıkları ve kamburlarıyla değil yeni Türkiye'nin vizyonu ile girmek istiyoruz. 84 milyonun her bir ferdinin de bizimle aynı inancı paylaştığını düşünüyorum.

RİZE'YE GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Rize'de birçok kardeşimiz rahmet-i rahmana kavuştu. 3 bakanımız orada, valimiz ve görevliler arama tarama faaliyetlerini sürdürüyor. Rabbim bizlere böyle felaketleri yaşatmasın diye niyazım var."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN