Erdoğan'dan TEKNOFEST'te muhalefete tepki: Batı karşısında ezikler

Erdoğan'dan TEKNOFEST'te muhalefete tepki: Batı karşısında ezikler

TEKNOFEST'e katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST'in yurt dışına açılacağını belirterek, 'TEKNOFEST'in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri, inşallah 2053 ve 2071 Türkiye'sinin mimarları olacaktır.' dedi. Burada muhalefete de tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar batı karşısında olabildiğince ezik, kendi halkına ve ülkesine son derece kaba ve küstahtırlar. Kendi mahallesinin dışına çıkmayan sözde elit kifayetsiz güruhu bizler gibi sizler de iyi tanıyorsunuz" ifadelerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'e katıldı.

TEKNOFEST'in kırmızı pilot montunu giyen Erdoğan'a, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından TEKNOFEST şapkası takdim edildi. Erdoğan, Hürkuş ve Akıncı'nın da yer aldığı "Milli Kanatlar Gösterisi"ni izlemek üzere tribüne geçerken vatandaşları da selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar ve öğrencilerle birlikte gösteriyi izledi.

Daha sonra kürsüye çıkarak bir konuşma yapan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. SİHA'ların Türkiye'nin gücünü göstermek için uçtuğunu belirten Erdoğan, 'TEKNOFEST'in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri, inşallah 2053 ve 2071 Türkiye'sinin mimarları olacaktır.' dedi. Muhalefete tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Bunlar batı karşısında olabildiğince ezik kendi halkına ve ülkesine son derece kaba ve küstahdırlar. Kendi mahallesinin dışına çıkmayan sözde elit kıfayetsiz güruhu bizler gibi sizler de iyi tanıyorsunuz.' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Dünyanın bir numaralı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te sizlerle beraber olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. TEKNOFEST'e teşrif eden her bir kardeşime hoşgeldiniz diyorum. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen TEKNOFEST'in hayırlı olmasını diliyorum. Bizlere bu gururu yaşatan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'mız ile T3 Vakfı'na ve paydaş kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum.

Atalarımız, er giden gişine geç giden boşuna diyor. TEKNOFEST'te bu tarihi hakikate bir kez daha şahitlik ediyoruz. Karşımızdaki bu muhteşem atmosfer, kendini işine adayan emekçiler sayesinde ortaya çıktı.

2071 TÜRKİYESİ'NİN MUCİTLERİ OLACAKLAR

Gençlerimiz her sene TEKNOFEST yarışma tarihlerinin belirlenmesini sabırsızlıkla bekliyor. TEKNOFEST sadece evlatlarımızı teknoloji ile tanıştırmıyor onlara aynı zamanda birlikte iş yapmayı takım ruhunu da aşılıyor. Kurdukları takımlarla roketten insansız hava araçlarına kadar bir çok alanda kıyasıya rekabet ediyorlar. Sevindirici olan husus ailelerimizin de bu yarışmalara hazırlık sürecinde çocuklarımızın en büyük destekçileri olmalarıdır.

Burada sergilenen her proje okulu, öğretmeni, ailesiyle takım çalışmasının ürünüdür. Burada gençlerimizin emeklerinin özellikle yanı sıra Türkiye'nin birikimi, zengin potansiyeli de var. Burada Türkiye'nin yarınlarına yön verecek başarılı bilim insanları, araştırmacıları, astronotları var. TEKNOFEST'in yüreği kıpır kıpır atan genç mucitleri inşallah 2071 Türkiye'sinin mimarları olacaktır.

BİZ GENÇLERİMİZE İNANIYORUZ

Varsın birileri bizim gençlerimizi tanımak yerine sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın birileri ufuk çizmek yerine kısır gündemlerine alet etmeye çalışsın. Varsın birileri gençleri ayrım yapmadan kucaklamak yerine kutuplaştırmanın peşine düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizin harflerle tanımlayanların fersah fersah ötesinde karaktere, ufka sahip olduğunu biliyoruz.

EŞSİZ BİR TEKNOLOJİ ZİYAFETİ

Bugün burada ülkemizi güvenle, huzurla teslim edeceğimiz pırlanta gibi bir gençlik görüyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak hem siz gençlerimizle hem de sizleri en güzel şekilde yetiştiren anne babalarımızla gurur duyuyorum. Rabbime şahsıma sizler gibi gençlerle yol yürümeyi nasip ettiği için sonsuz hamdolsun diyorum. TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST yorulmak nedir bilmeyenlerin, kendine sınır çizdirmeyenlerin festivalidir. Burada 7'den 70'e tüm katılımcıların eşsiz bir teknoloji ziyafeti var.

SİHA'LARIMIZ TÜRKİYE'NİN GÜCÜNÜ GÖSTERMEK İÇİN UÇUYOR

AKINCI bu sene gökyüzü şölenimizin yeni yıldızı olarak boy gösterdi. Artık zaman yakın, TOGG artık halkımızın istifadesine sunulacak. ATAK helikopterlerimizi yaptık. Onunla beraber terörü ülkemizde ve ülke dışında belini kırdık. Bugün Türk yapımı olan bu teknolojilerin semalarımızda çıkardığı ses içimizi ısıtıyor göğsümüzü kabartıyor. İnsanlı ve insansız hava araçlarımız Türkiye'nin gücünü göstermek için çıkıyor. Bazıları bu uçakların çıkardığı sesleri acıyla hatırlıyor olabilir. Bizim gençlerimiz bu sesleri coşkuyla, büyük bir gururla hatırlayacaktır. SİHA'larımız Türkiye'nin gücünü göstermek için uçuyorlar.

TEKNOFEST'İ ULUSLARARASI BİR MARKA HALİNE GETİRECEĞİZ

2018 yılında TEKNOFEST yolculuğu başladığında 20 bin başvuru vardı. 2021 TEKNOFEST'te geldiğimiz yerde ise yarışmaların sayısı 37'ye çıkarken başvuru sayısı 10 kat artarak 200 bini buldu. Önümüzdeki yıldan itibaren TEKNOFEST'i uluslararası bir marka haline getireceğiz. Başta Can Azerbaycan olmak üzere dost ve müttefik ülkelerde de düzenleyeceğiz.

Bugün yerli ve milli teknolojilerimizdeki başarıları konuşabiliyorsak bunda son 19 yılda atılan adımların çok büyük payı bulunuyor. 19 yıldır yaptığımız yatırım ve atılımlarla TEKNOFEST'in gençlerimizin yaktığı ateşin altyapısını hazırlıyoruz. Deneyap projelerini 81 ilimizin tamamına ulaştıracağız.

Deneyap projelerini 81 ilin tamamına ulaştıracağız. Aynı gökte uçsalar da karganın dünyası başka, şahinin dünyası başkadır.

MUHALEFETE SERT SÖZLER

Aynı gökte uçsalar dahi karganın dünyası başka şahinin dünyası başkadır. Ülkemizde de siyaseti, ekonomiyi, savunmayı, diplomasiyi, bilimi milletin gözü yerine başkalarının gözünde gören okuyan bir kesim bulunuyor. Bunlar ülkeye ve millete ne hizmet ederler ne de hizmet edilmesine izin verirler. Bunlar ilimde, bilimde, sanatta, sporda, kültürde ne özgün eser ortaya koyarlar ne de sizin gibi gençlerimizin ürettiği değerleri takdir ederler.

Bunlar batı ülkelerindeki her şeyi hizmet ve ürünü kaliteli bizde ise her şeyi kötü, kalitesiz görürler. Bunlar batı karşısında olabildiğince ezik kendi halkına ve ülkesine son derece kaba ve küstahtırlar. Kendi mahallesinin dışına çıkmayan sözde elit kifayetsiz güruhu bizler gibi sizler de iyi tanıyorsunuz.

HEYECANINIZI ANLAMAYANLARA PRİM VERMEYİN

Aynı şekilde bugüne kadar neyi başarmışsak ülkemizi hangi alanlarda ileriye taşımışsan bunlara rağmen siz iyi biliyorsunuz. Size yapamazsınız, başaramazsınız diye üst perdeden ahkam kesenlerin sözüne asla kulak asmayın. Heyecanınızı anlamayanlara, sizi kafalarındaki dar kalıplara hapsetmeye çalışanlara asla prim vermeyin. Sizler bizim en kıymetli varlığımız bu ülkenin en büyük hazinesisiniz. Sizlere güveniyoruz. Yerli ve milli sanayi için canını ortaya koyan Nuri Killigil'lerin mirasınız. Büyük ve güçlü Türkiye sizlerin omuzlarında yükselecektir.

Kader gayrete aşıktır bilim ilim hikmet ve idrak için önce inanç sonra da gayret gerekir. Hayallerimizi ve hedeflerimizi ancak bu şekilde gerçeğe dönüştürebiliriz. Sizden Aziz Sancar hocamızın başarısını daha öteye taşımanızı bekliyorum. Sizlerle yol yürümekten büyük bir onur duyuyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN