Sinop Erfelek'te 30 Ağustos Zafer Bayramı sabahı protokolde eşine ender rastlanan bir olay yaşandı! İddialara göre tören öncesi Erfelek Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız ile koruma görevlisi olarak tahsis edilen jandarma personeli N.A. arasında ipler koptu. Kaymakamlık binası önünde başlayan sözlü tartışmanın fiziki kavgaya dönüştüğü iddiaları üzerine Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı düğmeye bastı. Peki, "karşılıklı hakaret, tehdit ve kasten yaralamaya teşebbüs" suçlamalarının havada uçuştuğu o anlarda neler yaşandı? Erfelek Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız kimdir? İşte Türkiye'nin konuştuğu kaymakam ve koruma tartışmasının tüm detayları...
30 AĞUSTOS TÖRENİ ÖNCESİ BÜYÜK GERGİNLİK
Sinop'un Erfelek ilçesinde merkezi idarenin temsilcisi olan kaymakamlık makamında hareketli saatler yaşandı. 30 Ağustos 2026 tarihinde, Zafer Bayramı törenleri için hazırlıklar sürerken saat 10.15 sıralarında Erfelek Kaymakamlığı binası önünde Kaymakam Ali Tuğrul Yıldız ile koruma görevlisi N.A. arasında bir tartışma patlak verdi. Sosyal medyada hızla yayılan "tarafların yumruklaştığı" yönündeki iddiaların ardından vatandaşlar arama motorlarında "Erfelek Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız korumasıyla kavga mı etti?" ve "Ali Tuğrul Yıldız kimdir?" sorularına yanıt aramaya başladı. Olayın ardından her iki tarafın da birbirinden şikayetçi olması, süreci adli makamlara taşıdı.

ERFELEK KAYMAKAMI ALİ TUĞRUL YILDIZ KİMDİR?
Sinop'un Erfelek ilçesinde görev yapan İçişleri Bakanlığı mülki idare amiri Ali Tuğrul Yıldız'ın geçmişi ve kariyeri merak konusu oldu. İşte özgeçmişine dair öne çıkan bilgiler:
Doğum Yılı ve Yeri: 1991 yılında Sivas'ta doğmuştur.
Kariyer Başlangıcı: Mülki idare amirliği mesleğine 110. Dönem Diyarbakır Kaymakam Adayı olarak adım atmış ve il stajını Diyarbakır Valiliğinde gerçekleştirmiştir.
Geçmiş İş Tecrübesi: Kamuya açık kısıtlı biyografisinde yer alan bilgilere göre, kamu görevine geçmeden önce özel sektörde ve kamuda çeşitli görevlerde çalışmıştır.
Gölyaka Dönemi: 12 Ağustos 2022 tarihli Bakanlık Onayı ile Düzce'nin Gölyaka ilçesine Kaymakam Vekili olarak atanmış ve buradaki mesaisine 25 Ağustos 2022'de başlamıştır.
Gölyaka'dan Ayrılış: Eğitim (TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları vb.) ve sosyal etkinliklerde sıkça yer aldığı Gölyaka'daki görev süresi 2024 yılında sona ermiş, kendisine veda programında plaket takdim edilmiştir.
Erfelek Kaymakamlığı: İçişleri Bakanlığının 20 Ekim 2025 tarihli kararı ile Erfelek Kaymakamlığına atanmış, 24 Ekim 2025'te de bu ilçedeki görevine resmi olarak başlamıştır.
ERFELEK KAYMAKAMI VE KORUMASI NEDEN KAVGA ETTİ?
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına gölge düşüren ve adli makamlara yansıyan olayın çıkış nedenine dair detaylar soruşturma dosyasında inceleniyor.
Olayın Tarafları: Erfelek Kaymakamı A.T.Y. ile kendisine yakın koruma olarak görevlendirilen İlçe Jandarma Komutanlığı personeli N.A.
Gecikme İddiası: Sinop Cumhuriyet Başsavcılığının açıklamasında tartışmanın kesin çıkış nedeni belirtilmese de, çeşitli haber kaynakları ve sosyal medya iddialarına göre olayın, koruma görevlisinin tören öncesi mesaiye gecikmesi sebebiyle başladığı öne sürülmektedir.
Yumruklaşma İddiaları: Sosyal medyada tartışmanın fiziki bir kavgaya dönüştüğü iddia edilse de, Başsavcılık açıklaması mevcut durumu şimdilik "tartışma" olarak tanımlamış ve iddiaları araştırdığını belirtmiştir.
Soruşturma Süreci: Tarafların birbirlerinden şikayetçi olmasıyla başlayan soruşturma, olayın tam olarak nasıl geliştiğini gözler önüne serecektir.
