Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburtlular dikkat! Birden bastıracak

Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburtlular dikkat! Birden bastıracak

Son dakika haberi... Eylül ayı ile birlikte etkili olan soğuk hava dalgası yağışa dönüşmüş durumda. İstanbul'da dün başlayan sağanak yağışlar etkisini sürdürmeye devam ederken vatandaşlar 'Bugün hava durumu nasıl? Hangi illerde yağış bekleniyor? İstanbul'da hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburtlular dikkat! Sağanak ve gök gürültülü yağışlar geliyor. O saatte sakın dışarı çıkmayın!

Çanakkale'den başlayarak İstanbul'a gelen yağışlar hayatı durdurmuş durumda. İstanbul'un bazı ilçelerinde su baskınları meydana gelirken gözler uzmanların uyarılarına çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Yağışlar ne zamana kadar devam edecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırırken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son dakika uyarısı geldi. Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Bayburtlular dikkat! O saatte birden bastıracak. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SON DAKİKA OLARAK UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: yurdun batı bölgeleri yağışlı havanın etkisi altına girdi. Ülkenin önce batısında, sonra Anadolu'da yağmur geçişleri olacak. Sıcaklıklar 3-4 derece azalıyor. İstanbul, Kocaeli, Balıkesir, Bolu, Bursa, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Düzce, Karabük için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Sarı kodlu uyarı yapılan illerdeki yurttaşların yağışa karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

hghghg-2023-09-29t101619-542.jpg

Hava sıcaklıkları Batı kesimlerde yağışla birlikte 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz'de güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

BU BÖLGELERE SARI KODLU UYARI YAPILDI: GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum ve kuzey kesimleri ile Erzincan, Bayburt ve Ardahan çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyrederken rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman orta kuvvette esecek. Gün içerisinde beklenen en yüksek sıcaklık; Erzincan’da 28, Bayburt’ta 25, Erzurum’da 23, Ardahan’da 21 derece olması öngörülüyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU RAPORU

29 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

h1.png

30 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h2.png

1 EKİM 2023 PAZAR GÜNÜ

h3.png

2 EKİM 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h4.png

3 EKİM 2023 SALI GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN