Erzurum'da Kılıçdaroğlu'na miting engeli

Erzurum'da Kılıçdaroğlu'na miting engeli

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 3 Mayıs'ta Erzurum'Da gerçekleştirilmesi planlanan miting için daha önce İstasyon Meydanı'na izin veren Valilik, son almış olduğu kararla izni iptal etti. Valilik, mitingin 'Yeni Miting Alanı'nda yapılacağını duyurdu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Erzurum'da 3 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00'de yapılması için çalışılan mitingi Erzurum Valiliği tarafından iptal edildi.

CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger'in İstasyon Meydanı'nda gerçekleşecek olan miting ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dülger, miting programının başvurusuna 25.04.2023 tarihinde izin veren Erzurum Vali Yardımcısı Lokman Düzgün'ün bir gün sonra verilen izni iptal ettiği açıklandı.

Lokman Düzgün imzalı yazıda, "CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger imzasıyla Valiliğimize verilen 24.04.2023 tarihli yazıda 03.05.2023 tarihinde saat 13.00'de 'İstasyon Miting Alanı' veya MNG AVM yanında bulunan 'Yeni Miting Alanı'nda Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla 'Millet Buluşması Mitingi'nin yapılacağı bildirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

YENİ MİTİNG ALANI UYGUN GÖRÜLDÜ

Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: "Söz konusu miting için Gar Meydanı Miting alanının tahsisinin uygun görüldüğü 25.04.2023 tarih ve 49580 sayılı yazımız ile bildirilmişti. Acak; güvenlik nedeniyle 25.04.2023 tarih ve 49580 sayılı yazımızda da belirtilen Gar Meydanı tahsisinin iptali ile söz konusu miting için MNG AVM yanında bulunan 'Yeni Miting Alanı'nın tahsisi uygun görülmüştür."

CHP Erzurum Milletvekili Adayı Ayhan Koç, valiğin vermiş olduğu kararına tepki göstererek, "Erzurum Valiliği’nin iki gün ara ile göndermiş olduğu iki yazıyı bakın lütfen. Elbette ki, Cumhurbaşkanı adayımız Erzurum’da her koşulda milletle buluşacaktır. Valilik makamını siyasallaştıran ve devlet terbiyesinden yoksun bu iradeyi milletimizin vicdanına havale ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN