Fatih Altaylı YouTube programında dikkat çekici iddialar: “Türkiye Cumhuriyeti’nin son…”

Fatih Altaylı YouTube programında dikkat çekici iddialar: “Türkiye Cumhuriyeti’nin son…”

Levent Gültekin, Fatih Altaylı’nın programında Türkiye siyasetini sarsan önemli iddialarda bulundu. Erdoğan’ın seçim stratejileri, muhalefetin durumu ve ülkenin geleceğiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Bu sözler, siyasi dengeleri yeniden şekillendirecek gelişmelerin habercisi olabilir.

Gazeteci Levent Gültekin, Fatih Altaylı'nın YouTube programında Türkiye siyasetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın stratejilerine dair dikkat çekici iddialarda bulundu. Gültekin, Türkiye'nin son yirmi yılda adım adım tek adam rejimine dönüştüğünü ve muhalefetin bu gidişata yeterince engel olamadığını söyledi.

fatih-altayli-youtube-programinda-dikkat-cekici-iddialar-turkiye-cumhuriyetinin-son-1

"ERDOĞAN GERÇEK MUHALEFETLE 10 YILDAN FAZLA İKTİDARDA KALAMAZDI"

Levent Gültekin, Türkiye'deki siyasi tabloyu sert bir dille eleştirdi. "Gerçek muhalefet olsaydı, Erdoğan 10 yıldan fazla iktidarda kalamazdı" diyerek muhalefetin zayıflığına vurgu yaptı. Türkiye'nin özgürlüklerin kısıtlandığı, demokrasinin askıya alındığı ve kurumların çürüdüğü bir sürece girdiğini belirtti. Bu "tek adam rejimi"ni, hukukun dışına çıkmak ve toplumu korku iklimine sürüklemek olarak tanımladı.

Gültekin, Türkiye'nin Ortadoğu ülkesi haline getirilmesinin bilinçli bir plan olduğunu öne sürdü. Bu planın parçaları olarak 2011 mülteci krizi, 2015 erken seçim kararı, 2016 darbe girişimi ve OHAL süreci gibi olayları sıraladı. Ayrıca, 2015'te Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığa ikna edilmesi gibi gelişmelerin de bu planın bir parçası olduğunu savundu.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ VE "UMUT" SLOGANI

Levent Gültekin'e göre, Erdoğan'ın yakın zamanda erken seçime gitme ihtimali düşük. Gültekin, Erdoğan'ın hedefinin yalnızca bir dönem daha seçilmek olmadığını, yeni anayasa çalışmalarıyla Türkiye'yi ulus devletten uzaklaştırmayı amaçladığını iddia etti. Türkiye'de demokratik seçimlerin gerçekleşme ihtimalini ise %49 olarak değerlendirdi.

Muhalefetin kullandığı "Her şey çok güzel olacak" sloganını da eleştiren Gültekin, "Nietzsche'nin dediği gibi, umut çürütür. Bu slogan muhalefete verilen en büyük zarardır" ifadelerini kullandı. Gültekin, umut dağıtmak yerine, hukukun, demokrasinin ve insan haklarının yok edildiği bir ülkede gerçek bir mücadele verilmesi gerektiğini vurguladı. Son olarak, tüm gazetecilere, gençlere ve siyasetçilere bir araya gelerek ülkeyi kurtarma çağrısında bulundu.

fatih-altayli-youtube-programinda-dikkat-cekici-iddialar-turkiye-cumhuriyetinin-son-2

YORUMLAR (1)
1 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN