Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ve eşi Nurcan Zeyrek’in eşini kurtarmaya çalışırken yaralanmasına ilişkin iddianame hazırlandı. Soruşturma sürecinde toplanan deliller, ifadeler ve bilirkişi raporları doğrultusunda, asli ve tali kusurlu olduğu belirlenen 10 kişi hakkında, taksirle bir kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası talep edildi.
Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Ferdi Zeyrek’in eşi Nurcan Zeyrek ve kızı Nehir Zeyrek müşteki sıfatıyla yer aldı ve toplam 19 kişi hakkında işlem yapıldı.
Ferdi Zeyrek'in ölümüne ilişkin yeni bilirkişi raporu hazırlandı: 6 kişi daha kusurlu bulundu
9 KİŞİ HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI
Manisa 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamede, tutuklu şüpheliler arasında havuzun elektrik ve motor tesisatını yapan N.B. ile motor tamirini gerçekleştiren H.İ., tutuksuz şüpheliler arasında ise site görevlisi A.E., havuz bakımından sorumlu Y.Ö., motor bobinaj firması sahibi H.A., elektrik dağıtım firması görevlisi M.E., yapı denetim firması mühendisleri R.A., H.Ş., M.Ç. ve müteahhit firma yetkilisi M.G. bulunuyor. Soruşturma kapsamında 9 kişi hakkında ise takipsizlik kararı verildi.
