Bakan Fidan İran krizi için bölge turuna çıkıyor

Bakan Fidan İran krizi için bölge turuna çıkıyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kanadalı mevkidaşı Anand ile gerçekleştirdiği basın toplantısında ABD ve İsrail'in İran'a yönelik başlattığı savaşla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Savaşın ciddi riskleri beraberinde getirdiğini belirten Fidan, diplomatik çözümleri öncelediklerini vurgulayarak çatışmaların durdurulması amacıyla yarından itibaren bölge ülkelerine ziyaretler gerçekleştireceklerini açıkladı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Orta Doğu’da ABD ve İsrail'in eliyle başlatılan ve giderek tırmanan çatışmalara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından konuşan Fidan, savaşın durdurulması için diplomatik temaslarını artıracaklarını ve yarından itibaren bölge turuna çıkacağını duyurdu.

“SAVAŞ LÜBNAN VE IRAK’A YAYILIYOR”

Bakan Fidan, Orta Doğu’daki çatışmaların giderek genişlediğine dikkat çekerek, “Son birkaç gündür savaşın Lübnan ve Irak’ta yaygınlaştığını görüyoruz. Irak’ta da durum giderek daha çetrefilli hale geliyor” dedi.

Söz konusu gelişmelerin bölge için ciddi bir tehdit oluşturduğunu belirten Fidan, “İslam dünyasının başına çökmüş olan bu savaş musibetinin bir an önce kaldırılması için çabalarımız sürüyor” ifadelerini kullandı.

“SUİKASTLER SAVAŞ HUKUKUNA AYKIRI”

İsrail’in İran’a yönelik saldırılarına da değinen Fidan, özellikle İranlı devlet yetkililerine yönelik suikast iddialarını sert sözlerle eleştirdi. Fidan, “İsrail’in siyasi suikastleri, özellikle İranlı devlet adamlarına yönelik eylemleri savaş hukukunun dışında, illegal faaliyetlerdir. Bunların bir an önce son bulması gerekiyor” diye konuştu.

DİPLOMATİK ÇÖZÜMLER İÇİN BÖLGE TURU BAŞLIYOR

Savaşın durdurulması için diplomatik girişimlerin hızlandırılacağını belirten Fidan, yarından itibaren bölge ülkelerine ziyaretler gerçekleştireceğini açıkladı. Bu ziyaretlerde Türkiye’nin barışa yönelik önerilerinin paylaşılacağını ifade eden Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajlarını da ileteceğini söyledi.

“HEDEF KALICI BARIŞ”

Fidan, hem Batılı hem de Doğulu mevkidaşlarıyla yoğun temas halinde olduklarını belirterek, ortak hedefin bölgesel istikrar olduğunu vurguladı. “Herkesin kendi sınırları içinde güvenlik ve egemenlik içinde yaşadığı, Filistinlilerin de devletinin olduğu bir coğrafya mümkün” diyen Fidan, Türkiye’nin bu vizyon doğrultusunda çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN