Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kastamonu’da mola veren flamingolar, Ezine Çayı’nda renkli görüntüler oluşturdu.

İlk kez flamingo gören vatandaşlar o anları cep telefonu kameralarıyla görüntülerken, doğa fotoğrafçıları da bölgede gözlem yaparak flamingoları kayıt altına aldı.

DOĞASEVERLERİ HEYECANLANDIRAN MOLA
Fotoğrafçı Serhat Çakıcı, AA muhabirine, halk arasında “allı turna” olarak da bilinen flamingoların, kuş fotoğrafçıları olarak kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

FLAMİNGOLAR İÇİN GÜVENLİ BİR SIĞINAK
Flamingoların dinlenme ve beslenme alışkanlıkları bakımından farklı alanlardan uçmayı seçtiğini söyleyen Çakıcı, "Geçtiğimiz yıllarda da ilçemizde yavru bir flamingoyu fotoğraflamıştık. Bu sene de bir ilki yaşadık. Bölgemizdeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle güvenli bir sığınak olarak flamingonları Abana'da ağırlıyoruz." Dedi.
