Dehşete düşüren olay, Araban ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre Semih Ç. (31), yanında bulunan kız arkadaşı olduğu öne sürülen Gülbahar Y. (36) ile birlikte internet üzerinden ticari taksi çağırdı.
Olay yerine gelen 20 yıllık taksi şoförü Ramazan Yıldırım, şahsın elinde silah olduğunu görünce uzaklaşmak istediğini ancak silahın kendisine doğrultulduğunu söyledi. Şüpheli daha sonra kız arkadaşını da kendisine siper ederek araca bindi ve sürücüyü tehdit ederek aracı kullanmasını istedi.
POLİS EKİPLERİNE DEFALARCA ATEŞ AÇTI
İhbar üzerine polis ekipleri harekete geçerken, ilçede başlayan kovalamaca Gaziantep şehir merkezine kadar sürdü. Kaçış sırasında şüpheli, karşısına çıkan polis ekiplerine defalarca ateş açtı.
Taksi şoförü Ramazan Yıldırım yaşananları şu sözlerle anlattı:
“Ben 20 yıldır taksiciyim. Dün şahıs internet üzerinden taksi çağırdı. Oraya gittiğimde elinde silahla yanındaki kadını kendisine siper etmişti. Ben gidecektim, silahı bana çevirdi. Taksimin arka koltuğuna bindi. Gitmemi istedi. 5 kilometre sonra polis otosunu görünce ona ateş etti. 10-15 kilometre sonra yine polis otosuna sıktı.”
TRAFİKTEKİ DİĞER ARAÇLARA SİLAH DOĞRULTTU
Şüphelinin sadece polise değil, trafikteki diğer araçlara da silah doğrulttuğu öğrenildi. Taksici Yıldırım, kırmızı ışıklarda dahi durmasına izin verilmediğini belirterek şöyle konuştu:
“Yavuzeli ilçesinde ekipler bizi bekliyordu, orada da bana silah doğrultarak geçtik. Başka bir uygulama noktasında da barikat kuran ekiplere ateş etti. Kırmızı ışıkta bile beni durdurmuyordu. Sivil araçlara silah çekerek yolu açtırıyordu.”

POLİSLE ÇATIŞMA ŞEHİR MERKEZİNDE SONA ERDİ
Kovalamaca şehir merkezindeki galericiler sitesinde son buldu. Bölgeyi kuşatan polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Şüpheli burada da polis ekiplerine ateş açmayı sürdürdü.
Araçta bulunan şoför nedeniyle polis ekiplerinin doğrudan müdahalede bulunamadığı, bu nedenle kontrollü şekilde operasyon yürütüldüğü belirtildi.
TAKSİCİNİN MÜDAHALESİ KAMERADA
Olay anları ticari taksinin araç içi kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelinin yeniden polise ateş etmeye hazırlandığı sırada taksi şoförü Ramazan Yıldırım’ın ani bir hamleyle saldırganın silahına müdahale ettiği görüldü.
Yıldırım o anları şöyle anlattı:
“En son galericiler sitesinde ekipler barikat kurmuşlardı, onlara ateş etmeye başladı. Biz varız diye polisler havaya ateş ediyordu. Yakındaki bir polise ateş etmek üzereyken ön camdan silahını tutarak polise değmesini engelledim. Daha sonra silahı arkaya çekti. Ben de dönüp son gücümle elindeki silahı almaya çalıştım. Ardından polislere seslendim, ekipler müdahale etti.”
ELİNDEN YARALANDI
Şüpheliye müdahale ettiği sırada yaralanan taksi şoförünün eline 7 dikiş atıldığı öğrenildi. Ancak Yıldırım, yaşadığı yaralanmanın önemli olmadığını belirterek şunları söyledi:
“Ben şuna şükrediyorum, hiçbir Türk polisine zarar gelmedi. Yaralanmam hiç önemli değil. Hem polislere hem de kimseye zarar olmadı, gerisi önemli değil.”
Polis ekiplerinin müdahalesiyle etkisiz hale getirilen şüpheli gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
