Gaziantep'te iş cinayeti: 12 yaşındaki çocuğun berberde ne işi var!

Gaziantep'te iş cinayeti: 12 yaşındaki çocuğun berberde ne işi var!

İSİG'in ‘İş Cinayetleri Raporu’na göre, 2022'de "en az" bin 843, her gün "en az" beş işçi, 14 ve yaş altı 27 işçi iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Gaziantep'te berberde çırak olarak çalışan Abdurrezzak Kahya, kapı camının üzerine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Küçük çocuk kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken acı olay '12 yaşındaki çocuğun berberde ne işi var' tepkilerine yol açtı. Polis, Kahya için soruşturma başlattı.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi, 2022'ye ait iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, 2022'de bin 843 işçi yaşamını yitirdi. Korkutan rapor, günde en az beş işçinin önlenebilir sebeplerden ötürü öldüğünü gösterdi.

Raporda ayrıca, geçtiğimiz yıl 14 ve yaş altı 27, 15-17 yaş aralığında 37 çocuk işçi ile çalışmak zorunda olan 65 yaş üstü 99 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Son iş cinayeti haberi de Gaziantep'ten geldi. Olay, önceki gün akşam saatlerinde Gaziantep’in Şahinbey ilçesine bağlı Düztepe Mahallesinde meydana geldi.

KAPI CAMI ÜZERİNE DÜŞTÜ

İddiaya göre, berberde çıraklık yapan yabancı uyruklu 12 yaşındaki Abdurrezzak Kahya çalıştığı iş yerinin kapısını kapatmak istedi. Kapıyı kapattığı sırada kapıdaki cam kırılarak Abdurrezzak’ın üzerine düştü. Camın atar damarına gelmesi sonucu olay yerinde ağır yaralanan Kayha, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından özel bir hastaneye kaldırıldı.

1111.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

12 yaşındaki Abdurrezak Kahya, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Kahya’nın cansız bedeni Gaziantep Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN