Gelecek Partili Kani Torun’dan Erdoğan’a Gazze çağrısı: UNRWA için Bağışçılar Konferansı düzenleyelim

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar 5'inci ayında devam ederken, bölgedeki yardım girişlerinin engellenmesi büyük bir felakete neden oluyor. Başta ABD olmak üzere birçok ülkenin UNRWA’ya desteği kesmesi Gazze halkına sağlanan yardım faaliyetlerini imkansız hale getirdi. Gazze'deki yardımları Meclis gündemin taşıyan Gelecek Partisi Milletvekili Kani Torun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu ve fonları kesilen UNRWA için İstanbul’da bir Bağışçılar Konferansı düzenlenmesini istedi.

İsrail'in Gazze Şeridine düzenlediği saldırılar 7 Ekim'den bu yana aralıksız sürerken, saldırılarda hayatını kaybedenlerin yanı sıra açlık ve susuzlukla mücadele eden Filistinlileri sayısı her geçen gün artıyor.

İsrail ordusu, bölgeye gönderilen yardımları engellemeye devam ederken, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)’nın fonları kesmesi Gazze ve genel olarak bütün Filistinlilerin tek umudunu da elinden aldı.

'GAZZE'DEKİ FELAKET BİR İNSANLIK MESELESİ'

Gazze'deki felaketi Meclis gündemin taşıyan Gelecek Partisi Milletvekili Kani Torun, Gazze'deki açlığın Türkiye'nin veya İslam Dünyası'nın değil, bir insanlık meselesi olduğunu söyledi.

Geçen hafta Ürdün tarafından Gazze'ye gönderilen yardımları hatırlatan Torun, "Bugünden başlamak üzere Gazze'ye havadan ve denizden insani yardım ulaştırılması için harekete geçilmeli." diye konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen Torun, Refah Kapısı'nda yardımların geçişinin koordine edilmesi için uluslararası güç ya da İslam Ülkeleri Barış Gücü yerleştirilmesi konusunda öncü rol üstlenmesini teklif etti.

UNRWA'nin kesilen fonlarının tekrar temin edilmesi ve yerlerine ulaştırılması gerektiğini belirten Torun, en yakın zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde İstanbul'da bir Bağışçılar Konferansı düzenlenmesini istedi. Torun, konferans ile beraber Gazze'deki durumun tekrar dünya kamuoyuna getirileceğini ifade etti.

Torun'un açıklamaları şu şekilde:

Değerli arkadaşlar, Gazze'deki açlık AK Parti, Gelecek-Saadet ya da CHP sorunu değildir, Türkiye'nin veya İslam Dünyası'nın da meselesi değildir. Bu bir insanlık meselesidir.

Bugünden başlamak üzere Gazze'ye havadan ve denizden insani yardım ulaştırılması için harekete geçilmeli ve geçen hafta her ikisini de başaran Ürdün ile işbirliği yapılmalıdır.

Yani deniz kuvvetlerimiz eşliğinde oraya bir kaç yardım gemisi gönderebiliriz, sahilden yardım ulaştırılabilir, havadan paraşütle yardım paketleri aynen Ürdün'ün yaptığı gibi indirebiliriz.

Sayın Cumhurbaşkanımızın İslam İşbirliği Teşkilatı ve Birleşmiş Milletler nezdinde girişimde bulunarak Refah Kapısı'nda yardımların geçisini koordine edecek bir uluslarası güç, olmazsa İslam Ülkeleri Barış Gücü yerleştirilmesi konusunda öncü rol üstlenmesini teklif ediyor.

UNRWA'nin kesilen fonlarının tekrar temin edilmesi ve yerlerine ulaştırılması gerekmektedir. Bu noktada Sayın Cumhurbaşkanımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. En yakın zamanda İslam İşbirliği Teşkilatı nezdinde İstanbul'da bir bağışçılar konferansı düzenlenebilir. Gazze'ye yardım ulaştıracak kanalları açmak için girişimlerde bulunurken, bu konferans ile hem Gazze'nin durumunu dünya kamuoyuna tekrar gündeme getiririz hem de kesilen bağışların çok daha fazlasının toplanmasına vesile olabiliriz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN