Gelecek Partisi'nden Selçuk Özdağ açıklaması

Gelecek Partisi'nden Selçuk Özdağ açıklaması

Gelecek Partisi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Selçuk Özdağ hakkında başlattığı soruşturmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri hakkında sarf ettiği sözleri sebebiyle “heyet halinde çalışan kamu görevlilerini alenen tehdit” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlarından resen soruşturma başlatıldığını duyurmuştu. Soruşturmanın ardından Gelecek Partisi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada;

"Parti Başkanlık Kurulumuz bugün özel gündemle acilen toplanarak Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selçuk Özdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca resen açılan soruşturmayı görüşmüştür.

Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ, 10 Ocak 2022'de Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Yeniçağ Gazetesini ziyarette kendisine yöneltilen soruya Anayasa'nın ilgili maddesini hatırlatarak cevap vermiş ve Anayasa'ya aykırı bir uygulama yapıldığı takdirde buna siyasetin doğası gereği tepki gösterileceğini ifade etmiştir.

Parti Başkanlık Kurulu olarak, anayasal bir hak olan ifade özgürlüğünü kullanan Sayın Özdağ'a tam desteğimizi kararlılıkla vurgularız. Daha önce de Genel Başkan Yardımcımız Selim Temurci'ye yapıldığı gibi, gözdağı vermek amacıyla açılan soruşturmaların ve davaların hukuki zorlamalar olduğu aşikardır. Bu hukuki zorlamalar ve Sayın Selçuk Özdağ'a daha önce gerçekleştirilen fiili saldırıdan sonra tespit edilen faillerin serbest bırakılması yargının siyasallaştırılması sürecinin ve partimize karşı yürütülen baskıların açık bir göstergesidir.

Bütün bu siyasi ve hukuki baskılar karşısında Gelecek Partisi olarak ülkemize seçimlerin hukuka uygun olarak yapılması, iktidar değişiminin sandıkta gerçekleşmesi ve ifade özgürlüğünün en geniş şekilde teminat altına alınması için bundan sonra da büyük bir sorumluluk ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi kamuoyuna duyururuz." denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN