Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Girne açıklarında meydana gelen ve Başbakan Ünal Üstel’in “Kıbrıs’ın yaşadığı en büyük deniz felaketi” olarak nitelendirdiği gemi faciasına ilişkin yeni görüntüler sosyal medyaya yansıdı.
Batan katamaran tipi yolcu gemisinde bulunan yolcular tarafından çekildiği belirtilen videoda, geminin su almaya başladığı anlar görülüyor.
“KAPTANA SÖYLEYİN GERİ DÖNSÜN”
Görüntülerde yolcuların durumun tehlikeli hale geldiğini fark ederek endişelerini dile getirdiği duyuluyor.
Yolcuların kaptanın geri dönmesini isteyerek, “Kaptana söyleyin geri dönsün. 200 kişi var burada... Biz canımızı sokakta bulmadık” dediği görülüyor.
Gemideki paniğin giderek arttığı anların yer aldığı görüntüler, facianın hemen öncesinde yaşananlara ilişkin önemli bir kayıt niteliği taşıyor.
KAPTAN DAHİL 8 KİŞİ GÖZALTINDA
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, kazanın nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldığını açıklamıştı.
Üstel, geminin kaptanı ile 7 görevlinin gözaltına alındığını belirterek olası ihmal ve sorumlulukların bütün yönleriyle araştırılacağını söylemişti.
Üstel, “En küçük bir ihmal dahi varsa ortaya çıkarılacak. Kusuru ve sorumluluğu bulunan kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.
Feribot faciasında kaptan dahil 8 kişi gözaltına alındı
KAYIPLAR İÇİN ARAMALAR SÜRÜYOR
Facianın ardından bölgede geniş çaplı arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Havadan, denizden ve deniz altından sürdürülen operasyonlara Türkiye’den gönderilen uçak, helikopter, İHA ve Sahil Güvenlik unsurları da katılıyor.
Deniz Kuvvetleri’ne ait, 1000 metre derinliğe kadar arama yapabilen özel donanımlı bir arama-kurtarma gemisinin de KKTC’ye gönderileceği açıklandı.
Üstel, kayıp kişilere ulaşılıncaya kadar çalışmaların kesintisiz süreceğini belirterek, “Tek bir imkanımızı dahi kullanmadan bırakmayacağız” dedi.
Batan gemiden kurtulanlar anlattı: Su alıyor dedik, bir şey olmaz dediler
KKTC’den Mersin'e gelen yolcu gemisi battı: 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi aranıyor
