Giresun’da etkili olan sağanak yağışların ardından meydana gelen sel ve taşkınlar, birçok ilçe ve yerleşim yerinde hasara yol açtı. Yağışın sona ermesiyle birlikte ekipler, çamur ve taşkın sularının bıraktığı kalıntıları temizlemek ve hasar tespiti yapmak için çalışma başlattı. Keşap ilçesinde sel sularına kapılarak kaybolduğu bildirilen 1’i çocuk 2 kişinin bulunması için arama çalışmaları ise devam ediyor.
KEŞAP’TA 2 KİŞİ ARANIYOR
Keşap ilçesine bağlı Karabulduk beldesinde 2 kişinin kayıp olduğu ihbarı üzerine AFAD ve AKUT ekipleri arama çalışmalarına başladı. Ekipler, iş makinelerinin desteğiyle Karadere köyü çevresinde arama faaliyetlerini sürdürüyor.
Valilik açıklamasında ayrıca arama kurtarma ekiplerinin 10 ihbara müdahale ettiği, Tirebolu ve Espiye’de toplam 2 köyde enerji kesintisinin devam ettiği bildirildi.

YOLLAR ULAŞIMA KONTROLLÜ AÇILDI
Keşap-Karabulduk yolunda sel nedeniyle meydana gelen tahribatın giderilmesi için çalışmalar sürerken, trafik akışının kontrollü şekilde sağlandığı belirtildi.
Tirebolu-Doğankent yolunda ise kaya parçaları ve devrilen ağaçların yola sürüklenmesi nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Kırsal kesimdeki bazı grup yollarında da sel ve heyelan nedeniyle ekipler tarafından yol açma ve temizlik çalışmaları gerçekleştiriliyor.
ANNE VE 2 KIZI HAYATINI KAYBETMİŞTİ
Öte yandan Giresun’un Görele ilçesinde iki gün önce meydana gelen selde de dere taşmış, olayda bir anne ve iki kızı hayatını kaybetmişti.
Giresun'da piknik faciaya dönüştü! Sel sularına kapılan anne ve 2 kızı hayatını kaybetti
