Gözler yoğun bakımda: 5 öğrenci yaşam savaşı veriyor

Gözler yoğun bakımda: 5 öğrenci yaşam savaşı veriyor

Onikişubat ilçesinde meydana gelen okul saldırısında yaralanan öğrencilerin tedavi süreçlerine ilişkin Valilikten açıklama geldi. Yaralı 7 öğrenciden 5’inin durumunun ciddiyetini koruduğu ve tedavilerinin yoğun bakım ünitesinde sürdüğü bildirildi.

15 Nisan 2026 tarihinde Ayser Çalık Ortaokulu’nda yaşanan ve tüm Türkiye’yi yasa boğan silahlı saldırı sonrası yaralanan çocukların sağlık durumuna ilişkin ilk veriler paylaşıldı. Kahramanmaraş Valiliği, farklı hastanelerde müşahede altında tutulan öğrencilerin iyileşme süreçlerini yakından takip ediyor.

TEDAVİ SÜREÇLERİNDE SON DURUM

Valilik tarafından yapılan resmi açıklamada, hastaneye kaldırılan öğrencilerin güncel sağlık tablolarına dair şu detaylara yer verildi:

Tedavisi başarıyla tamamlanan ve hayati tehlikesi bulunmayan bir öğrenci, doktorların onayıyla hastaneden taburcu edildi.

Tedavisi süren 7 öğrenciden 5’inin durumunun hassasiyetini koruduğu, bu nedenle takibinin yoğun bakım ünitelerinde uzman ekiplerce yapıldığı kaydedildi.

Diğer 2 yaralı öğrencinin ise normal servislerdeki tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

VALİLİK: "GELİŞMELER YAKINDAN İZLENİYOR"

Valilik açıklamasında, sürecin şeffaflıkla yönetildiği vurgulanarak, "Öğrencilerimizin sağlık durumları ilgili kurumlar tarafından yakından izlenmekte olup gelişmeler hakkında kamuoyu bilgilendirilmeye devam edilecektir" denildi. Bölgedeki hastanelerde uzman hekimlerin yanı sıra, yaralı öğrenciler ve aileleri için psikososyal destek ekiplerinin de görevlendirildiği belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN