Ticaret Bakanlığı, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yaptığı duyuruyla, çocuklar için risk teşkil eden bir ürünün piyasadan toplatılacağını bildirdi.
Bakanlığın 30 Haziran 2025 tarihli bildirimine göre, Unicus markasına ait “Lollipop Fosforlu Kalem 6’lı” seti boğulma riski nedeniyle güvensiz ürün kategorisine alındı.

Yapılan değerlendirmede, ürünün TS EN 71-1 standardı kapsamında 36 aydan küçük çocuklar için belirlenen güvenlik kriterlerini karşılamadığı, test edilen numunenin küçük parçalar içerdiği tespit edildi. Bu durumun, küçük çocuklarda boğulma riski oluşturabileceği belirtildi.
GÜBİS kayıtlarına göre Çin menşeli ürünün ithalatçısı Unicus Kırtasiye İthalat İhracat Tic. Ltd. Şti. olup, firma merkezi İstanbul Maltepe’de yer alıyor. Ürünün taşıdığı diğer riskler arasında yaralanma tehlikesi de bulunuyor.
