Halkalı-Kapıkule hattında yeni dönem: 4 saatlik yol 1,5 saate düşecek

Halkalı-Kapıkule hattında yeni dönem: 4 saatlik yol 1,5 saate düşecek

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın Çerkezköy-Kapıkule kesimi 9 Ekim’de hizmete açılacak. Hattın devreye alınmasıyla Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne hızlı tren ağına dahil olurken, ağa doğrudan bağlanan il sayısı 11’den 14’e yükselecek. Halkalı-Kapıkule arasındaki yolcu seyahat süresinin ise 4 saatten 1,5 saate düşmesi hedefleniyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı’nın Çerkezköy-Kapıkule kesiminin 9 Ekim’de hizmete alınacağını açıkladı. Saatte 200 kilometre işletme hızına uygun olarak inşa edilen kesimin açılmasıyla hızlı tren ağı Avrupa sınırına kadar uzanacak ve Trakya’daki üç il doğrudan ağa bağlanacak.

HIZLI TREN AĞINA BAĞLI İL SAYISI 14’E ÇIKACAK

Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Hattı'nın Çerkezköy-Kapıkule kesiminin hizmete alınmasıyla YHT ağına doğrudan bağlı il sayısının 11'den 14'e çıkacağına dikkati çeken Uraloğlu, "Hızlı tren ağımızı Çerkezköy'den Kapıkule'ye, Avrupa sınırına kadar ulaştırıyoruz. Hattımızın hizmete girmesiyle Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'yi de hızlı tren ağımıza dahil ederek Trakya'yı hızlı tren konforuyla buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

SAATTE 200 KİLOMETRE HIZA UYGUN İNŞA EDİLDİ

Uraloğlu, hattın saatte 200 kilometre işletme hızına uygun olduğunu belirterek, çift hatlı, elektrikli ve Seviye-1 sinyalli proje kapsamında 31 köprü, 8 aç-kapa tünel, 2 viyadük, 114 alt ve üst geçit ile 175 menfez inşa ettiklerini, 353 kilometre ray serimini tamamladıklarını bildirdi.

4 SAATLİK YOLCULUK 1,5 SAATE DÜŞECEK

Hattın tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arasında yolcu seyahat süresinin 4 saatten 1,5 saate, yük taşıma süresinin ise 8,5 saatten 3,5 saate düşeceğini vurgulayan Uraloğlu, mevcut hat kapasitesini 4 kat artıracaklarını, yıllık yolcu sayısını 600 binden yaklaşık 3 milyona, yıllık yük taşıma hacmini ise 1,5 milyon tondan 9,5 milyon tona çıkacaklarını ifade etti.

Uraloğlu, hattın diğer etaplarında çalışmaların sürdüğünü kaydederek, "Ispartakule-Çerkezköy etabımız ile Ispartakule'yi Halkalı'ya bağlayacak kesimde de yapım çalışmalarına devam ediyoruz" bilgisini paylaştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN