Hatimoğulları'ndan Erdoğan'ın 50+1 çıkışına tepki: Anayasa'yı oyuncak zannediyor

Hatimoğulları'ndan Erdoğan'ın 50+1 çıkışına tepki: Anayasa'yı oyuncak zannediyor

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 çıkışına ilişkin konuştu. "Erdoğan, Anayasa’yı oynanacak bir oyuncak zannediyor" diyen Hatimoğulları, Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynama meselesine ihtiyacımız yoktur.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 50+1 tartışmaları hakkında konuşan HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 50 artı 1 demek bizim için erkek artı erkek demektir. Bu 40 artı 1’e de inse erkek artı erkek demektir. Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynama meselesine ihtiyacımız yoktur." dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, bugün TBMM’de grup toplantısında konuştu.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü'ne ilişkin konuşan Hatimoğulları, 25 Kasım 1960’ta Mirabel kız kardeşler, Dominik Cumhuriyeti’nde diktatörlüğe karşı özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesi verdikleri için işkence edilerek katledildiler. Mirabel Kardeşler, diktatörlüğe karşı verdikleri mücadelede aslında bütün ülke çapında bir kelebek etkisi yarattılar." dedi.

'KADINLAR YAŞAMLARINI TESADÜFEN KAYBETMİYOR'

25 Kasım’ı savaşların gölgesinde, erkek devlet şiddetinin kadınlar üzerinde kurduğu tahakkümün gölgesinde, her türlü eşitsizliğe maruz kalarak geçiriyoruz diyen Hatimoğulları, "Sadece son 2,5 yılda bin 79 kadın erkekler tarafından katledildi. Bu ülkede, her gün en az bir kadın katlediliyor. Kadın cinayetlerinde kaybettiğimiz kadınlar, yaşamlarını tesadüfen kaybetmiyor. Onlar, erkek egemen anlayışın zihniyeti sonucu katlediliyorlar." şeklinde konuştu.

'EVDE PİŞMEYEN YEMEĞİN HESABINI SİSTEME SORUN'

Dünya sermayesinin sadece yüzde 1'ine kadınların sahip olduğunu belirten Hatimoğulları, "Sermayenin yüzde 99’unu erkekler yönetiyor. Kadınların yoksulluğuna merdiven altı işçilik, evde parça başı güvencesiz ve düşük ücretle çalışmak ekleniyor. Evde pişmeyen yemeğin hesabı bizden soruluyor. Oysa evde pişmeyen yemeğin hesabını gidip sistemden soracaksınız." dedi.

'ERDOĞAN, ANAYASA'YI OYUNCAK ZANNEDİYOR'

Gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ndeki 50+1 tartışmalarına değinen Hatimoğulları, "Erdoğan, Anayasa’yı buruşturulacak kâğıt, canı istediğinde oynanacak bir oyuncak zannediyor." diyerek tepki gösterdi.

"50+1 demek bizim için erkek + erkek demektir" diyen Hatimoğulları, Bu 40 artı 1’e de inse erkek artı erkek demektir. Erdoğan’ın oyları düştüğü için Anayasa’da oynama meselesine ihtiyacımız yoktur. Bu nedenle bizle bu tartışmaların içinde bu şekilde yerimizi alacağız.” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN