HDP, muhalefet partileriyle görüşecek

HDP, muhalefet partileriyle görüşecek

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik model ve 'amacımız temel ilkeler etrafında birliktelik sağlamak' diyerek muhalefet partileriyle görüşeceğini duyurdu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sancar'ın gündeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik model ve muhalefet partileriyle yapacakları görüşmeler vardı.

Muhalefet partileriyle görüşme teklifinin kendilerinden geldiğini belirten Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, önce 'Bir Müslüman olarak Nas ne gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim" dediğini dün ise farklı bir açıklamada bulunduğunu hatırlatarak şu sözleri kaydetti:

"Muhalefet partileriyle görüşme amacımız çok temel ilkeler etrafında birliktelik sağlamaktır. Dün açıklanan tedbirlerle bir U dönüşü yaptıklarını görebiliyoruz. Bu iktidar bu oyunlarıyla ülkeyi mandacı bir düzene sürüklemektedir" diyen Sancar, kurun Türk lirası karşısındaki değerinin belli bir dengeye indirilmesi için kaynakların bu derece israf edilmesine gerek olmadığını, 'halkın çıkarlarına dayalı adil bir paylaşım modeli'ne gereksinim duyuluyor.''

mithatsancar.jpgHDP EŞ Başkanı Mithat Sancar

'BAŞLATILAN SAVAŞ HALKA KARŞI SAVAŞTIR'

Erdoğan'ın 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' söylemlerini hatırlatan Sancar sözlerine şöyle devam etti:

"Başlatılan savaş halka karşı savaştır. Bu iktidarın ekonomideki savaşının hedefi halktır. Halkı sefalete mahkum edecek, açlığa sürükleyecek bir savaş yürütüyorlar."

'BU KANUN MECLİS'E GELDİĞİNDE ENGELLEMEK TARİHİ BİR SORUMLULUKTUR'

Erdoğan'ın açıklamalarındaki farklı noktalara da dikkat çeken Sancar, faizle kur arasındaki farkın TL mevduatına sahip kişilere vereceklerse bunu Hazine'den yapmaları gerekiyor diyerek bunun için de üç yol olduğunu belirtti:

"Hazine'nin tek kuruşunun kanunsuz çıkarılması mümkün değildir. Ya Anayasa'yı askıya alacaksınız ya açıktan darbe yönetimine geçeceksiniz ya da bu faiz-kur farkı garantisi için bir kanunu Meclis'e getireceksiniz. Bize ve muhalefet partilerine tarihi sorumluluk düşüyor. Bu kanun Meclis'e geldiğinde engellemek, bu halka karşı sorumluluğumuzdur."

'DİVANDAN ÖNCE HALK VAR'

Sancar, Aralık ayında yaşanan; Roboski, Maraş ve Hayata Dönüş katliamlarını da hatırlattı ve bu katliamlarını unutmayacaklarını yineleyerek şöyle devam etti:

"Divana kalır hesap, divandan önce halk var. Divandan önce, burada hep birlikte hareket edersek Kırklar Meclisi gibi bir ruhla yürürsek bu dünyada da bunların hesabını soracağız.

ÇAĞRIMIZI YİNELİYORUZ; BÜYÜK BARIŞ HAREKETİNİ İNŞA EDELİM

Büyük barış hareketini, geleceğin inşası için geçmişin yaralarını iyileştirmek için kurabilirsek, bu iktidarın dayandığı bütün temelleri ortadan kaldırırız. Zaman kalmamıştır, zaman daralmıştır. Çağrımızı yineliyoruz; gelin büyük adalet, gerçek demokrasi, büyük barış hareketini inşa edelim.''

DÖRT PARTİ GENEL BAŞKANIYLA GÖRÜŞECEKLER

Seçim takviminin yaklaştığını belirten Sancar, yarından itibaren dört muhalefet partisinin genel başkanlarıyla görüşme takvimleri olduğunu açıkladı. Yarın Saadet Partisi heyetiyle görüşeceklerini söyleyen Sancar, önümüzdeki haftada CHP, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile görüşmelerinin olduğunu bildirdi. Görüşme davetinin kendilerinden geldiğini belirten Sancar son olarak amaçlarının her alanda çok temel ilkeler etrafında birliktelik sağlamak olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN