HDP'nin yürüyüşüne polis izin vermedi: Milletvekili Habip Eksik'in bacağı kırıldı

Hakkari Yüksekova'da HDP'nin düzenlediği 'Özgürlük Yürüyüşü'ne polis müdahale etti, 20 kişi gözaltına alındı. Çıkan arbedede HDP Iğdır Milletvekilli Habip Eksik'in bacağı kırıldı.

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın 9 Ekim 1998 tarihinde Suriye'den ayrılmasının yıl dönümü dolayısıyla Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından 'Özgürlük Yürüyüşü' yapılmak istendi.

Yürüyüşe izin vermeyen polis, HDP milletvekilleri Habip Eksik ve Sait Dede ile beraber 20 kişiyi gözaltına aldı.

Müdahale sırasında darp edilen HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik'in bacağı kırıldı. Eksik, çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaşanan arbede, gazeteci Ruşen Takva tarafından kaydedildi

hdp-milletvekili-habip-eksik.jpg

DERNEKLERDEN AÇIKLAMA

İnsan Hakları Derneği'nin (İHD) Hakkari Şubesi'nin Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

"9 Ekim komplosuna karşı yapılmak istenen yürüyüşe karşı kolluk kuvvetlerinin uygulamış olduğu sert müdahaleler sonucu ÖHD Hakkari Şube Başkanı Onur Düşünmez, HDP Yüksekova İlçe Başkanı Şoreş Diri göz altına alınmış, vekillere de şiddet uygulanmıştır.

Kolluk şiddetinin sergilemiş olduğu hukuksuzluğa karşı gözaltına alınan HDP yöneticilerine ve milletvekillerine, ÖHD Şube Başkanına, HDP İlçe Başkanına yapılan bu saldırıyı kınadığımızı ve olayın takipçisi kalacağımızı kamuoyu ve basına bildiriyoruz."

Özgürlükçü Hukukçular Deneği'nin (ÖHD) Hakkari şubesinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da şöyle denildi:

"Yüksekova'da bugün yapılması planlanan yürüyüşte çok sayıda üyemiz, parti üye ve yöneticileri darp edilerek gözaltına alındı. Vekiller de darp edildiler. Hukuksuzlukların takibini yapmak için alanda ve karakoldayız."

habip-eksik.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN