HSK kararnamesi Resmi Gazete'de: 560 hakim ve savcının göre yeri değişti

HSK kararnamesi Resmi Gazete'de: 560 hakim ve savcının göre yeri değişti

Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun adli ve idari yargıdaki atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımladı. HSK Birinci Dairesinin adli yargıda 484, idari yargıda ise 26 hakim ve savcının görev yeri değişikliğini kapsayan kararnamesi ile 510 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

ameye göre, İstanbul Anadolu Başsavcısı'nın "rüşvet" ile ilgili dilekçesinde adı geçen İstanbul Anadolu Hakimi Bekir Altun, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'na getirildi. Bu önemli atama, dikkat çekici bir gelişme olarak kaydedildi.

HSK'nın bu kararnamesiyle 480 adli yargı, 26 idari yargı mensubu olmak üzere toplamda 506 hakim ve savcının görev yerleri değişmiş oldu. İstanbul Anadolu Adliyesi’nde özellikle dikkat çeken bazı değişiklikler de yapıldı. İki ağır ceza mahkemesi başkanı ve yedi hakimin yanı sıra, iki başsavcı vekilinin görev yerleri değiştirildi. Ayrıca, farklı yerlerde görev yapan üç savcı, Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı. Anadolu Adliyesi’nde görevli dört savcının da yerleri değişti.

İŞTE DİKKAT ÇEKEN ATAMALAR

Önemli bazı atamalar da kararnamede yer aldı. Dilan Polat-Engin Polat soruşturmasını yürüten İstanbul Anadolu Cumhuriyet savcısı Gökalp Kökçü, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcılığı'na atandı. Ayhan Bora Kaplan soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Yıkılmaz, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı olarak görevlendirildi. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Savcısı Okan Bato ise Erzincan Cumhuriyet Savcılığı'na atanmış durumda.

ATAMA LİSTESİNİN TAMAMINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN