İBB davasında ara karar: Mahkeme 9 kişinin tahliyesine hükmetti

İBB davasında ara karar: Mahkeme 9 kişinin tahliyesine hükmetti

İBB davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Duruşma savcısının 5 kişi için tahliye talep ettiği dosyada mahkeme, 9 kişinin tahliyesine karar verdi. Tahliye edilenler arasında Yavuz Saltık, İpek Elif Atayman, Ahmet Güldü, Yunus Göçer, Hasan Yalaz, Erdinç Çolak, Alper Aydın, Mustafa Karaoğlu ve Burak Atalan’ın bulunduğu öğrenildi.

İBB davasında mahkeme ara kararını açıkladı. Duruşma savcısının 5 kişi hakkında tahliye talep ettiği dosyada mahkeme, 9 kişinin tahliyesine karar verdi.

Mahkemenin tahliye kararı verdiği isimler arasında Yavuz Saltık, İpek Elif Atayman, Ahmet Güldü, Yunus Göçer, Hasan Yalaz, Erdinç Çolak, Alper Aydın, Mustafa Karaoğlu ve Burak Atalan’ın bulunduğu öğrenildi. 414 sanıklı İBB Davası’nda tutuklu sayısı son tahliyelerle birlikte 59'a düştü.

SAVCI 5 KİŞİ İÇİN TAHLİYE İSTEMİŞTİ

Duruşma savcısı, ara karar öncesinde 5 kişi hakkında tahliye talebinde bulunmuştu.

Tahliyesi talep edilen isimler şöyleydi:

Yunus Göçer - İş insanı

Hasan Yalaz - İş insanı

İpek Elif Atayman - Medya AŞ’nin eski Genel Müdürü

Alper Aydın - İş insanı

Erdinç Çolak - Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı

MAHKEMEDEN DAHA GENİŞ TAHLİYE KARARI

Mahkeme, savcının 5 kişilik tahliye talebinin ardından ara kararını açıkladı.

Heyet, dosya kapsamında 9 kişinin tahliyesine hükmetti. Böylece savcının tahliye istediği isimlerin yanı sıra dosyada tutuklu bulunan bazı sanıklar hakkında da tahliye kararı verilmiş oldu.

Tahliye edilenler arasında şu ana kadar isimleri öğrenilenler şöyle:

Yavuz Saltık, İpek Elif Atayman, Ahmet Güldü, Yunus Göçer, Hasan Yalaz, Erdinç Çolak, Alper Aydın, Mustafa Karaoğlu ve Halil Burak Atalan.

Tahliye edilen 9 kişilik listenin tamamının mahkeme kararının ayrıntılarıyla birlikte netleşmesi bekleniyor.

DAVA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

İBB davasında ara kararın ardından yargılama süreci devam edecek.

Mahkemenin tahliye kararları, dosyada tutukluluk durumları ve sanıkların savunmalarına ilişkin yeni değerlendirmelerin ardından alındı.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN