İBB resmen duyurdu! Milyonlarca vatandaşın akbil hakkı...

İBB resmen duyurdu! Milyonlarca vatandaşın akbil hakkı...

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği, geçtiğimiz günlerde 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik olan ücretsiz taşımacılık hakkını kaldırdığını açıkladı. Bu karar sonrasında gözler Türkiye'nin en kalabalık kenti olan İstanbul'a çevrildi. Söz konusu durum hakkında açıklama yayınlayan İBB, 65 yaş üstündeki vatandaşların ücretsiz akbil haklarının devam edip etmeyeceği konusuna netlik kazandırdı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB) 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan ücretsiz yolculuk hakkının artık uygulanmayacağını açıklamasının ardından gözler Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul'a çevrildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), milyonlarca vatandaşa müjdeli haberi resmen duyurdu.

İBB, bir süredir merak edilen konuya açıklık getirdi ve 65 yaş üstündeki vatandaşların ücretsiz akbil haklarının devam edip etmeyeceği konusuna netlik kazandırdı.

Artan maliyetleri gerekçe gösteren TÖHOB, 65 yaş üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkının sona erdiğini açıkladı. Alınan bu karar sonrasında gözler Türkiye'nin en kalabalık kenti olan İstanbul'a çevrildi.

Söz konusu konusu hakkında açıklama yayınlayan (İBB) özellikle 65 yaş üstündeki vatandaşların merak ettiği soruya açıklık getirdi.

İBB, 65 yaş üstündeki milyonlarca vatandaşın kentte özel halk otobüslerinden ücretsiz yararlanmaya devam edeceğini açıkladı.

İSTANBUL'DA ÜCRETSİZ ULAŞIM DEVAM EDECEK

İBB açıklamasında, "İBB'nin 3 yıl önce hayata geçirdiği Özel Toplu Taşımacılık İşletim Sistemi (OTİS) sayesinde, İstanbul'da hizmet veren özel halk otobüslerine toplam 1,6 milyar lira destek verildi. 65 yaş üstü İstanbullular, özel halk otobüslerinden de ücretsiz yararlanmaya devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Açıklamada, OTİS sayesinde, 65 yaş ve üstü İstanbulluların ücretsiz ulaşımı nedeniyle oluşan mali kayıpların belediye tarafından karşılandığı kaydedildi.

ibb-2.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN