İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 63 kişi Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Aranan 63 kişi Türkiye’ye iade edildi

İçişleri Bakanlığı, son bir ayda 33’ü kırmızı bültenle, 30’u ulusal seviyede aranan toplam 63 kişinin 8 ülkede yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı. İadelerin 49’u Gürcistan’dan gerçekleştirilirken, İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi firarilere, “Hangi ülkeye kaçarsanız kaçın suç ağlarınızı çökertecek, kurduğunuz şer düzenini başınıza yıkacağız” sözleriyle seslendi.

Yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilere yönelik operasyonların bilançosu açıklandı. Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı koordinasyonunda 23 Eylül-23 Ekim tarihleri arasında yürütülen çalışmalar sonucunda, uluslararası ve ulusal seviyede aranan 63 kişinin yakalanarak Türkiye’ye iadesi sağlandı.

Yakalananlardan 49’unun Gürcistan’dan, 5’inin Almanya’dan, 3’ünün Yunanistan’dan, 2’sinin Kırgızistan’dan; diğer 4 kişinin ise Bulgaristan, Moldova, KKTC ve Karadağ’dan iade edildiği bildirildi.

ÇOK SAYIDA BİRİM OPERASYONLARDA GÖREV ALDI

Çalışmalar; EGM Interpol-Europol Daire Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı görevlilerinin yanı sıra KOM, İstihbarat, Narkotik Suçlarla Mücadele, Siber Suçlarla Mücadele, Asayiş ve TEM birimlerinin koordinasyonuyla gerçekleştirildi.

Bakanlık açıklamasında, yurt dışına kaçan ve haklarında arama kararı bulunan kişilerin izinin sürdürüldüğü belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Kırmızı bültenle ve ulusal seviyede aradığımız, organize suç örgütü üyelerini, zehir tacirlerini yakalayıp ülkemize geri getirmeye devam ediyoruz. Kahraman polislerimizi, başkanlıklarımızı, daire başkanlıklarımızı ve emeği geçenleri tebrik ediyoruz. Adalet Bakanlığı görevlilerine teşekkür ediyoruz."

“SINIRI GEÇMENİZ YALNIZCA ADRESİ DEĞİŞTİRİR”

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, güvenlik diplomasisi kapsamında kurulan uluslararası iş birliğinin sonuç verdiğini belirtti.

Çiftçi, şunları kaydetti:

"Haklarında arama kararı bulunan firariler, yurt dışına kaçarak izlerini kaybettireceklerini sanıyorlar. Sınırları kendilerine siper, mesafeleri güvence görüyorlar. Yurt dışına kaçmayı kurtuluş sanan suç şebekelerinin elebaşları, zehir tacirleri ve haklarında arama kararı bulunan firariler şunu iyi bilmeli, Türkiye, peşine düştüğü suçlunun izini sınırda bırakmaz. Sınırı geçmeniz, yalnızca sizi bulacağımız adresi değiştirir. Hangi ülkeye kaçarsanız kaçın suç ağlarınızı çökertecek, kurduğunuz şer düzenini başınıza yıkacağız. Ne kara paranız ne kirli bağlantılarınız ne de binlerce kilometre mesafe sizi kurtaracak.

Bu başarılı çalışmaların yürütülmesinde emeği geçen Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili başkanlıklarını, daire başkanlıklarını ve kahraman polislerimizi yürekten tebrik ediyorum. İade süreçlerine katkı sunan Adalet Bakanlığımızın kıymetli mensuplarına ve işbirliği içerisinde çalıştığımız ülkelerin kolluk birimlerine teşekkür ediyorum."

SIFIR BİR OYUNCUSU DA YAKALANDI

Türkiye'ye getirilenler arasında Sıfır Bir Adana dizisinde rol alan Cengizhan Yurdutek de yer aldı. Yurdutek, Karadağ’da yakalanıp Türkiye’ye getirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN