İkinci el aracı olanlar yaşadı! Sahibinden.com'a girenler gözlerine inanamadı

İkinci el aracı olanlar yaşadı! Sahibinden.com'a girenler gözlerine inanamadı

Otomotiv sektöründe dalgalanmalar devam ediyor. Beklenen durumların tersi yaşanırken bu kez ikinci el araç sahiplerini sevindirecek haber geldi. Araç alım satımında en çok tercih edilen sitelerden biri olan Sahibinden.com'a giren gözlerine inanmadı...

Otomobil dünyasının dalgalı seyri birçok tüketicinin ve yatırımcının ilgi odağı haline geldi. Araç almayı düşünen vatandaşlar araç almak için fiyatların düşmesini beklerken, satacak kişiler de fiyatların yükselmesini gözlüyor. Araç alışverişinde en çok tercih edilen sitelerden biri olan Sahibinden.com'a girenler şaşkına döndü. Tüm gözler sektöre dönmüşken uzman isim konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BEKLENEN DARALMA YAŞANMADI

İkinci el arabada değişim rüzgârı başladı! 'Yeni bir döneme girdik' diyerek açıkladılar: Fiyatlar yüzde 4 geriledi - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Otomotiv sektörünün önde gelen veri ve ikinci el fiyatlandırma şirketi Cardata, ikinci el otomobil pazarını güncel veriler ışığında değerlendirdi. Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, ikinci el otomobil pazarında beklenenin aksine bir daralma yaşanmadığını belirterek ve ilk üç aylık dönemde fiyatların yaklaşık yüzde 15 arttığını vurguladı.

İNSANLAR OTOMOBİL YATIRIMINI TERCİH EDİYOR

İkinci el otomobil alacaklara müjde! Fiyatlar günden güne düşüyor: Yüzde 30'a kadar inecek

Tüketicilerin konut yerine, 800 bin ile 1.2 milyon TL arasındaki 1-1.5 yaşındaki ikinci el araba yatırımına yöneldiğini belirten Yalçın, “İlk çeyrekte ikinci elde fiyatlar yüzde 12-15 arttı. Geçmişte yüksek fiyatla ikinci el otomobil satın alıp piyasa düştüğü zaman aracını elinde tutanlar, şimdi satışa koyuyorlar. Dolayısıyla o satışa konulan araçların fiyatı da piyasayı yükseltiyor. Kimse ikinci elde fiyatlar düşmeye devam ediyor demesin. İkinci el araç fiyatları bir dönem olduğu gibi fahiş biçimde artmıyor ama dengesini buldu diyebiliriz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN