İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt verdi: 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız

İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt verdi: 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın ABD'de kurulan bir vakfa TÜRGEV ve Ensar aracılığı ile para kaçırıldığını iddia etmesi üzerine belediyelere başkanlarına "Bu derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkın" diyerek seslenmişti. "Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım" diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023’te 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacaklarını ve hedefe koydukları yıllık 75 bin burs hedefine gelecek eğitim öğretim yılında ulaşacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" diyerek dün akşam sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD'ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söyleyerek paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak "Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yurtlarınıza alın" ifadelerini kullanmıştı.

İMAMOĞLU KILIÇDAROĞLU'NUN ÇAĞRISINA YANIT VERDİ

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt verdi. İBB'nin yurtları hakkında bilgi veren İmamoğlu, "İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık" dedi.

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB’ye kazandırdık. 2022’de 2 bin, 2023’te 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız.

İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık. Hedef koyduğumuz yıllık 75 bin burs hedefine, gelecek eğitim öğretim yılında ulaşıyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN