İmamoğlu'ndan Çankaya operasyonuna tepki: "Ahtapotun kolları mekanizmasının son merhalesi"

İmamoğlu'ndan Çankaya operasyonuna tepki: "Ahtapotun kolları mekanizmasının son merhalesi"

Ekrem İmamoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in tutuklanmasına tepki gösterdi. Operasyonu "19 Mart ve 21 Mayıs darbesinin, hukuksuzlukla oluşturulan 'ahtapotun kolları' mekanizmasının son merhalesi" olarak nitelendiren İmamoğlu, tutuksuz yargılanmanın bir hak olduğunu vurguladı.

Tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Çankaya Belediyesi soruşturmasında Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi'nin X hesabından paylaşım yapan İmamoğlu, operasyona tepki göstererek, yargılamanın gizli tanık beyanları ve iftiralar üzerinden yürütüldüğünü savundu.

İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Ankara’ya,
Başkentin kalbi Çankaya’ya operasyon yapmak, belediye başkanını tutuklamak; 19 Mart ve 21 Mayıs darbesinin, hukuksuzlukla oluşturulan “ahtapotun kolları” mekanizmasının son merhalesidir.

Can kardeşim Hüseyin Can Güner başkanımıza yapılan bu muameleyi kınıyorum.

Tutuksuz yargılanma haktır.
Bunu yok sayan, gizli tanık beyanı ve iftiracı düzeni ile operasyon, yargı düzenine ihanettir."

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Çankaya Belediyesi'ne yönelik yürüttüğü "suç örgütü kurma", "suç örgütüne üye olma", "rüşvet alma", "rüşvet verme" ve "ihaleye fesat karıştırma" soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner'in de aralarında bulunduğu 24 kişi tutuklandı.

Soruşturmada 6 kişi hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol kararı verildi. Güner savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaların büyük ölçüde gizli tanık beyanlarına dayandığını belirterek tutuksuz yargılanmayı talep etmişti.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN