İmamoğlu’ndan yasaklanan kitabı için videolu mesaj: “Millet olduğu sürece sesim kısılamaz”

İmamoğlu’ndan yasaklanan kitabı için videolu mesaj: “Millet olduğu sürece sesim kısılamaz”

Ekrem İmamoğlu, mahkeme kararıyla dağıtımı ve satışı yasaklanan “Millet Şahidimdir” kitabı için hazırlanan tanıtım videosunu paylaştı. İmamoğlu, 30 Ağustos’ta raflarda olması planlanan kitabına ilişkin, “Bir insanın sözü dört duvar arasında durdurulabilir mi? Millet olduğu sürece sesim kısılamaz” ifadelerini kullandı.

Silivri’deki Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan cumhurbaşkanı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, okuyucuyla buluşmadan yasaklanan “Millet Şahidimdir” adlı kitabının tanıtım videosunu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabından yayımladı. Yapay zeka aracılığıyla hazırlanan ve İmamoğlu’nun sesinin kullanıldığı videoda, cezaevindeki süreç ile mahkemede yaptığı savunmalara ilişkin mesajlara yer verildi.

“BENİ SUSTURMAK İSTEDİLER”

Önsözünü YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in yazdığı “Millet Şahidimdir” kitabının anlatıldığı videoda İmamoğlu, cezaevinde ve yargılama sürecinde yaşadıklarına ilişkin şunları söyledi:

“1,5 yıldır 12 metrekarelik bir hücredeyim. Duruşmalar başladığından beri bana hep aynı şey söylendi, ‘Savunma yaparken hepsine cevap verirsiniz’ ama sözüm kesildi. Savunmam ertelendi ve sonunda tutanağa ‘Susma hakkını kullanmıştır’ yazıldı. Oysa ben susmadım. Beni susturmak istediler. Mahkemede anlatamadıklarımı şimdi anlatıyorum. İtirazlarımı, sorularımı, yaşadıklarımı ve gerçekleri. Çünkü bir insanın sözü dört duvar arasına hapsedilemez. Mahkeme beni dinlemeyebilir ama millet dinler. Millet görür. Millet şahittir. Savunma susturulamaz. Millet susturulamaz. Millet şahidim. Benim söylemek istediğim her şey şimdi sizlerle.”

“30 AĞUSTOS’TA RAFLARDA OLACAKTI”

İmamoğlu, videoyla birlikte X hesabından yaptığı paylaşımda ise kitabın 30 Ağustos’ta okuyucuyla buluşmasının planlandığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Söylemek istediklerimi tam olarak anlatamadım. Sözüm defalarca kesildi, ertelendi, unutulmaya bırakıldı. Günü geldiğinde de susma hakkımı kullandığım iddia edildi, tutanağa geçirildi ama bir insanın sözü dört duvar arasında durdurulabilir mi? Bu sözlerle duyuracaktım ve 30 Ağustos’ta raflarda olacaktı Millet Şahidimdir. Millet olduğu sürece sesim kısılamaz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN