İş Bankası Grubu’nda üst düzey görev değişimi: Hakan Aran Şişecam’a, Cahit Çınar İş Bankası Genel Müdürlüğü’ne

İş Bankası Grubu’nda üst düzey görev değişimi: Hakan Aran Şişecam’a, Cahit Çınar İş Bankası Genel Müdürlüğü’ne

İş Bankası Grubu üst yönetiminde kapsamlı görev değişikliğine gidildi. 2021’den bu yana İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Aran, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. İş Bankası Genel Müdürlüğüne ise BDDK’ya yapılacak bildirimler ve gerekli izinlerin ardından Genel Müdür Yardımcısı H. Cahit Çınar’ın atanmasına karar verildi. Adnan Bali ise İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürecek.

Türkiye İş Bankası Grubu, ikinci yüzyıl vizyonu ve stratejisi doğrultusunda üst yönetiminde görev değişikliklerine gitti. Grup tarafından yapılan açıklamada değişikliklerin, bankacılık, finans ve sanayi alanlarındaki rekabet gücü ile verimliliğin artırılması ve yapay zekâ çağının sunduğu fırsatların daha etkin değerlendirilmesi amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

HAKAN ARAN ŞİŞECAM YÖNETİM KURULU BAŞKANI OLDU

2021 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Hakan Aran, Şişecam Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi.

Açıklamada Aran’ın genel müdürlüğü döneminde İş Bankası’nın ikinci yüzyılına giriş sürecindeki dönüşümüne liderlik ettiği vurgulandı.

Bu süreçte yeni nesil iştirakler, girişimcilik ekosistemi, organizasyon ve hizmet modeli, şube yapılanması, platform bankacılığı, yapay zekâ ve teknoloji altyapısı gibi alanlarda kapsamlı yatırımlar ve dönüşüm çalışmalarının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Aran, yeni göreviyle birlikte dört kıtada ve 13 ülkede üretim gerçekleştiren, ürünlerini 150’den fazla ülkeye ulaştıran Şişecam’ın büyüme stratejisine liderlik edecek.

İŞ BANKASI’NIN YENİ GENEL MÜDÜRÜ H. CAHİT ÇINAR OLACAK

Türkiye İş Bankası Genel Müdürlüğü görevine ise mevcut Genel Müdür Yardımcısı H. Cahit Çınar’ın atanmasına karar verildi.

Atama, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumuna yapılacak gerekli bildirimler ve izin süreçlerinin tamamlanmasının ardından 1 Eylül 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Çınar’ın 35 yıllık bankacılık kariyerinin 25 yılını yönetici olarak sürdürdüğü belirtildi.

BANKACILIKTAN PROJE FİNANSMANINA GENİŞ DENEYİM

H. Cahit Çınar, kariyeri boyunca Türkiye’de ve uluslararası alanda bankacılık, sermaye piyasaları, proje finansmanı, kurumsal, ticari ve perakende krediler, kredi stratejisi, iştirak yönetimi, hukuk, vergi, inşaat ve gayrimenkul yönetimi gibi birçok alanda görev yaptı.

Çınar, 2016 yılında Almanya merkezli İşbank AG’nin Genel Müdürü olmuş, burada bankanın dönüşüm sürecinde görev üstlenmişti.

Grubun daha stratejik ve odaklı büyüme hedefleri doğrultusunda Trakya Yatırım Holding’in Genel Müdürlüğünü de yapan Çınar, 1 Mayıs 2025’te yeniden İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevine dönmüştü.

ADNAN BALİ GÖREVİNE DEVAM EDECEK

2021 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Adnan Bali’nin ise mevcut görevini sürdürmesine karar verildi.

Böylece yeni yapılanmada Bali İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine devam ederken, Hakan Aran Şişecam’ın, Cahit Çınar ise İş Bankası’nın operasyonel yönetiminde en üst sorumluluğu üstlenecek.

CAHİT ÇINAR KİMDİR?

1967 yılında Ankara’da doğan H. Cahit Çınar, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1989-1990 yıllarında Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nde eğitimine devam etti.

İş Bankası’ndaki kariyerine 1991 yılında İktisadi Araştırmalar Bölümü’nde Uzman Yardımcısı olarak başlayan Çınar, 1992’de Teftiş Kurulu’na geçti.

2001 yılında Ticari Krediler Tahsis Bölümü’nde Müdür Yardımcılığına atanan Çınar, daha sonra Bölge Müdürü ve Bölüm Müdürü olarak görev yaptı. 2013’te Güneşli Kurumsal Şubesi Müdürü, 2016’da İşbank AG Genel Müdürü oldu.

2018’de İş Bankası Genel Müdür Yardımcılığına getirilen Çınar, 2024-2025 yıllarında Trakya Yatırım Holding Genel Müdürlüğü yaptı.

Çınar ayrıca İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İş Enerji Yatırımları, Is Energy Investments ve Maxi Digital gibi şirketlerde Yönetim Kurulu Başkanlığı; Şişecam, Trakya Yatırım Holding ve Polat Enerji Yatırımları’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN