İSKİ son verileri paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranı

İSKİ son verileri paylaştı: İstanbul barajlarının doluluk oranı

İstanbul'da baraj doluluk oranlarında sevindirici bir yükseliş yaşanıyor. Kurak geçen yaz aylarının ardından barajlardaki su seviyesi yüzde 83’ten yüzde 27’ye kadar gerilemişti. Ancak, son günlerde etkili olan kar yağışlarıyla birlikte doluluk oranlarında önemli bir artış kaydedildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) tarafından paylaşılan verilere göre, 9 Mart itibariyle barajlardaki doluluk oranı yüzde 77'nin üzerine çıktı. Uzmanlar, kar yağışlarının erimesiyle birlikte önümüzdeki günlerde su seviyesinin daha da artabileceğini öngörüyor.

Yetkililer, su tasarrufunun önemine vurgu yaparak, barajlardaki doluluk oranlarının artmasına rağmen bilinçli su tüketiminin sürdürülebilir su yönetimi açısından hayati olduğunu belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN