İsrail Konsolosluğu saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Video çekip rehineleri öldürecektik

İsrail Konsolosluğu saldırganının ifadesi ortaya çıktı: Video çekip rehineleri öldürecektik

İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu’na 7 Nisan’da düzenlenen saldırıda yaralı yakalanan Onur Çelik’in ifadesi ortaya çıktı. IŞİD üyesi olmadığını iddia eden Çelik, Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzenini benimsemediğini söyledi. Çelik, ifadesinde "Konsolosluğa girmeyi başarsaydım Filistin’de idam edilenler için video çekip içeridekileri rehin alacaktık. Video çekip rehineleri öldürecektik" ifadelerini kullandı.

İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu’na yönelik 7 Nisan’da yapılan saldırıda yaralı olarak ele geçirilen Onur Çelik’in savcılık ifadesinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Çelik, örgüt üyeliğini reddederken, Türkiye’ye ve anayasal düzene ilişkin ifadeleriyle radikal görüşlerini dile getirdi.

"KAFİR POLİSLER, KAFAMA SIKIN"

Halktv.com.tr’den İsmail Saymaz’ın aktardığına göre binaya girmek için polislere ateş ede ede ilerlen vurularak yakalanan Çelik, düştüğü yerde, “Kafir polisler, kafama sıkın” diye bağırdı.

Konsolosluğa 7 Nisan’da gerçekleştirilen saldırıda Yunus Emre Sarban ölü, Onur Çelik ve Ahmet İmrak ise yaralı olarak ele geçirildi.

Tedavisi tamamlanan Onur Çelik’in 14 Nisan’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ifadesi alındı.

Çelik, ifadesinde, IŞİD üyesi olmadığını iddia etti.

"TÜRKİYE’Yİ KAFİR GÖRMEKTEYİM"

Türkiye’yi kafir gördüğünü belirterek, şöyle dedi:

“DEAŞ, Hizbuttahrir ve El Kaide’yi terör örgütü görmüyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin anayasal düzeni benimsemiyorum. Türkiye’yi kafir görmekteyim. Oy kullanmam ve okula çocuklarımı göndermem.”

Çelik ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Her buluşmamızda İsrail’in Filistin’e yaptığı soykırımı konuşuyor, İsrail’e ders vermemiz gerektiğini düşünüyorduk. İsrail’in hapisteki insanları idam etme olayı son nokta oldu. Bu beni çok etkiliyordu. Eylemden 3-4 hafta önce rüyamda Ahmet-Murat İmrak ve Yunus Emre Sarban’la Filistin’de İsrail ile savaştığımı gördüm. Şehit olduğumuzu görmedim.”

Saldırı günü yaşananları da ifadesinde anlatan Çelik, çatışan iki saldırgana “Önden ben gideceğim, arkamdan siz gelin” dediğini aktardı.

"VİDEO ÇEKİP REHİNELERİ ÖLDÜRECEKTİK"

Çelik, ifadesini şu şekilde sürdürdü:

“Uzun namlulu tüfeği aldıktan sonra direkt servis otobüslerinin bulunduğu yerdeki şahıslara ‘Allahuekber’ diyerek ateş ettim. Servis aralarında üniformalı polisler vardı. Polislere doğru beş-altı el ateş ettim. Vurulan polis olup olmadığını bilmiyorum. Arkamdan gelen İmrak ve Sarban’ın da Allahuekber diye tekbir getirdiğini duydum. Yolun solundaki konsolosluğa ateş ederek koşmaya başladım. Dört-beş kere tüfekle ateş ettim. Kimseyi vurup vurmadığım hakkında bilgim yok.

Konsolosluğa girmeyi başarsaydım Filistin’de idam edilenler için video çekip içeridekileri rehin alacaktık. Video çekip rehineleri öldürecektik. Ancak çocuk ve yaşlıları öldürmeyecektik.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN