İstanbul tanzim noktaları nerede? İstanbul'da 50 noktada meyve sebze satış alanı kuruldu

İstanbul tanzim noktaları nerede? İstanbul'da 50 noktada meyve sebze satış alanı kuruldu

İstanbul'da tanzim satış alanları nerede? Meyve sebze fiyatlarındaki artışa dur demek için uygun fiyata meyve sebze satılacak tanzim noktaları kuruldu. İstanbul'un 34 ilçesinde 50 farklı noktada tanzim satış alanı kuruldu. İstanbul'da Gaziosmanpaşa ilk tanzim noktasının kurulduğu ilçe oldu. İstanbul'da hangi ilçelerde nerede kaç tanzim noktası var? Hangi ilçelerde ucuz meyve sebze satışı yapılıyor? İşte tanzim noktalarına dair detaylar ve İstanbul tanzim satış alanları...

İstanbul'da tanzim noktaları kuruldu. Artan meyve sebze fiyatlarıyla mücadele için kurulan tanzim noktaları vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. İstanbul tanzim noktaları nerede? İstanbul'da hangi ilçede nerede tanzim noktaları kuruldu? Haberimizde tanzim alanları ile ilgili detaylara ve ilçe listesine ulaşabilirsiniz.

İSTANBUL TANZİM NOKTALARI NEREDE? HANGİ İLÇEDE KAÇ TANZİM ALANI VAR?

Enflasyonlar mücadele etmek ve meyve sebze fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için kooperatif başkanlıkları ve belediyeleirn ortak desteği ile uygulanmaya başlanan tanzim satış noktalarında meyve sebze ihtiyacı daha uygun fiyatlardan karşılanacak. İstanbul'da 34 ilçede 50 adet tanzim satış noktası kuruldu. İlk tanzim satış noktası İstanbul Gaziosmanpaşa'da açıldı. 

19-02/11/0x0-tanzim-satis-araclari-nerelerde-var-tanzim-satis-nedir-1549863848175-1549873101.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirilecek. İstanbul’da Aksaray Meydanı’nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul’un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve  satışı gerçekleştireceklerini kaydetti. Baraçlı, “Bizler bu uygulamamızı gerçekleştirirken tarladan toplanan ürünün fiyatının aynen İstanbul’daki vatandaşlarımıza yansıtılması için çaba sarf edeceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

“Tüm ekip arkadaşlarımız, zabıta ve halkla ilişkiler ekibimiz öncülüğünde satışlarımızı bu noktalarda gerçekleştireceğiz” diyen Baraçlı, ürünlerin kalitelerinin ön planda olacağını, amacın enflasyonla mücadele ederek vatandaşın temiz ve lezzetli ürünleri almasını sağlamak olduğunu vurguladı.

19-02/11/img-2158.jpg

Baraçlı, “İstanbul’daki 50 tanzim satış noktasında vatandaşın sebze ve meyve fiyatları ile ilgili problemlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber olmak üzere çalışmalarımız başlayacak.” değerlendirmesini yaptı.  Satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca’da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

İSTANBUL TANZİM MEYDANLARI - MEYVE SEBZE SATIŞI

1 - KAĞITHANE MEYDANI
2 - MECİDİYEKÖY MEYDANI
3 - AVCILAR MEYDANI
4 - KADIKÖY MEYDANI
5 - BAKIRKÖY MEYDANI
6 - AKSARAY MEYDANI
7 - EMİNÖNÜ MEYDANI
8 - TAKSİM MEYDANI
9 - KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI
10 - BEYLİKDÜZÜ MEYDANI
11 - BAYRAMPAŞA MEYDANI
12 - BAĞCILAR MEYDANI
13 - GÜNGÖREN MEYDANI
14 - SULTANBEYLİ MEYDANI
15 - SULTANGAZİ MEYDANI
16 - GOP MEYDANI
17 - SARIYER MEYDANI
18 - BEŞİKTAŞ MEYDANI
19 - ÜSKÜDAR MEYDANI
20 - ŞİRİNEVLER MEYDANI
21 - KARTAL MEYDANI
22 - MALTEPE MEYDANI
23 - PENDİK MEYDANI
24 - TUZLA MEYDANI
25 - SANCAKTEPE MEYDANI
26 - ÜMRANİYE MEYDANI
27 - ESENLER MEYDANI
28 - ESENYURT MEYDANI
29 - ÇEKMEKÖY MEYDANI
30 - K.ÇEKMECE MEYDANI
31 - ZEYTİNBURNU MEYDANI
32 - BAHÇEŞEHİR 1.KISIM
33 - BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI
34 - BÜYÜKÇEKMECE
35 - EYÜPSULTAN MEYDAN 
36 - ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ
37 - BEYKOZ KAVACIK MEYDAN
38 - ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE
39 - FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN
40 - BOSTANCI LUNAPARK
41 - PENDİK SAHİL MEYDAN
42 - HALKALI MEYDAN
43 - ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK
44 - ATAŞEHİR MEYDAN
45 - İSTİNYE İSPARK
46 - ZEYTİNBURNU AVM
47 - ALİBEYKÖY SİLAHTAR
48 - HALİÇ
49 - BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ
50 - ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

19-02/11/img-2159.jpg

ANKARA'YA DA 30 TANZİM ÇADIRI

Ankara’da ise Abdi İpekçi Parkı'nın yanında Sıhhiye, Kızılay Meydanı, Kurtuluş, Ulus metro çıkışı, Mamak İtfaiye Meydanı gibi alanlarda toplam 30 tanzim çadırı daha kurulacak. Başkent'te vatandaşlar, bu noktalardan daha uygun fiyata alışveriş yapabilecek.

SERALARA DESTEK

Bir başka adım ise seralara yönelik olarak atılacak. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın seralara yönelik çalışmasında sona gelindi. Bakan Bekir Pakdemirli'nin açıklayacağı destek paketine göre, sera yatırımları için düşük faizli kredi desteği verilecek.

Sera yatırımlarına Ziraat Bankası üzerinden destek, büyük şehirlere ise tanzim satış noktaları geliyor. Buna göre, belediyeler, gelecek haftadan itibaren belirledikleri noktalarda tanzim satış yerleri kuracak. Belediyeler tarafından üretici hallerinden satın alınan meyve ve sebzeler düşük kârla satılacak, böylece komisyoncular ve aracılar devre dışı kalacak.

TANZİM NEDİR? TANZİM NE ANLAMA GELİR?

Tanzim satış noktalarında meyve sebze satışının başlayacağının duyurulmasının ardından vatandaşlar tanzim kelimesinin anlamını da merak etmeye başladı. Türk Dil Kurumu’nun yaptığı açıklama göre, tanzim kelime olarak sıraya koyma, sıralama, düzene sokma, düzen verme, yoluna koyma, düzeltme, düzenleme gibi anlamlara geliyor.

Tanzim satışları yaşanan ekonomik dalgalanmayla beraber enflasyondaki yükselişi fırsata çeviren bazı satış noktalarına tedbir olarak yeniden uygulamaya koyuldu. Meyve sebze fiyatlarında yüzde sekiz yüze yaklaşan fahiş artışlar karşısında halka ucuz meyve sebze temin etmek için belediye ve kooperatifler kolları sıvadı. 

1976 yılına gelindiğinde, "Tanzim Satışlar Müdürlüğü" çatısı altında, İzmir Konak'ta ilk mağaza açıldı; mağaza sayısı, 1986 yılında 12'ye ulaştı. Bu gelişmeyle birlikte ortaya çıkan şirketleşme düşüncesi doğrultusunda, 15 Aralık 1986 tarihinde Tansaş İzmir Büyükşehir Belediyesi İç ve Dış Ticaret A.Ş. kuruldu.

1996 yılında, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tansaş hisselerinin %32.98'i halka açıldı. 1999 yılında hisselerini Doğuş Grubu satın aldı. Tansaş, hizmet kalitesini yükseltmek ve verimliliği daha üst seviyelere çıkarmak amacıyla, 2002 yılı içinde, Macrocenter'ı kendi bünyesine kattı. Tansaş, 10 Kasım 2005'te Migros bünyesine satıldı. Sektör lideri ile birleşmenin etkisi ile sektördeki gücünü artırarak müşterilerine hizmete devam ederek büyümektedir. 2008 yılı sonunda Tansaş mağaza sayısını 270'e çıkartmıştır. 2016 yılında Migros ile birleşmiştir.

İstanbul'da tanzim satış alanları nerede? Meyve sebze fiyatlarındaki artışa dur demek için uygun fiyata meyve sebze satılacak tanzim noktaları kuruldu. İstanbul'un 34 ilçesinde 50 farklı noktada tanzim satış alanı kuruldu. İstanbul'da Gaziosmanpaşa ilk tanzim noktasının kurulduğu ilçe oldu. İstanbul'da hangi ilçelerde nerede kaç tanzim noktası var? Hangi ilçelerde ucuz meyve sebze satışı yapılıyor? İşte tanzim noktalarına dair detaylar ve İstanbul tanzim satış alanları...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN