İstanbul'daki operasyonda 762 parça tarihi eser ele geçirildi

İstanbul'daki operasyonda 762 parça tarihi eser ele geçirildi

İstanbul'da düzenlenen operasyonda; Esenler, Şişli, Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinde, 16-22 Ocak'ta belirlenen 7 adresi takibe alan polis, baskınlarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı, 762 parça tarihi eser ele geçirdi.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı yollarla tarihi eser toplayan, satan ve yurt dışına çıkarmaya çalışan şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Esenler, Şişli, Üsküdar ve Kadıköy ilçelerinde, 16-22 Ocak'ta belirlenen 7 adresi takibe alan polis, baskınlarda 7 şüpheliyi gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda farklı dönemlere ait olduğu değerlendirilen sikke, Osmanlı dönemine ait tarihi eser niteliği taşıyan kılıç ile çeşitli form ve ebatlarda şamdan, tabak, hat levhaları ve belgeler ele geçirildi.

Operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheli hakkında "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu" gereğince adli işlem yapıldığı öğrenildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN