İYİ Parti'de yumruk yumruğa kavga: İl yönetimi, Merkez İlçe Başkanını darp etti

İYİ Parti'de yumruk yumruğa kavga: İl yönetimi, Merkez İlçe Başkanını darp etti

İYİ Parti Edirne İl Başkanlığına çağrılan, ardından da il yöneticileri tarafından darp edilen merkez ilçe başkanı ve asistanı hastaneye kaldırıldı. Olayın ardından belediye meclis üyeleri saldırıyı kınarken saldıranların emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz’in, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’ya ve asistanı Ferhat Turan'a il binasında saldırdığı öğrenildi.

Olaydan sonra İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, ifadesi alınmak üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Selimiye Karakolu’na getirildi. İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’ya ve Ferhat Turan'a ilk müdahale ise parti önüne gelen ambulansın içinde yapıldı. Kaya’nın il başkanlığına toplantı için davet edildiği daha sonra ise kapıların kapatılarak üstüne saldırıldığı, bunun sonucunda da kolunun kırıldığı ileri sürüldü.

'ARALARINDA HUSUMET YOK, NE OLABİLİR?'

İYİ Parti Edirne Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkanı Necamettin Attay, hastane önünde gazetecilerin soruların yanıtlayarak, yaşanan olayı şöyle anlattı: "İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın, İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir ve İYİ Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Tarık Aldeniz, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya’yı parti binasına çağırmış. Parti binasına arkadaşıyla giden Kaya, partiye gelince kapıyı Tarık Aldeniz kapatmış, daha sonra Kaya’ya ilk vuran Genel Başkan Mehmet Akalın olmuş. Daha sonra Ekrem Demir şeklinde arbede yaşanmış. Aralarından herhangi bir husumet yok. Ne olabilir? Siyasi tartışmalar vardı sosyal medya üzerinde belediye ile ilgili bazı işlemler vardı ama ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Zafer Kaya’nın sağlık durumu iyi ama tedbir amaçlı kendisi hastaneye getirildi."

MECLİS ÜYELERİ SALDIRIYI KINADI

Olayın ardından İYİ Parti Edirne Belediyesi Meclis Üyesi Duygu Şener de yapılan saldırıyı kınadıklarını sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımla duyurdu. Edirne Belediyesi Meclisinde bulunan Necmettin Attay, Ergun Dönmez ve Duygu Şener imzalı paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Merkez ilçe başkanımıza parti binasında pusu kurarak alçakça saldıran adamlıktan nasibini almamış bir İYİ partili olarak sıfatlarını yazmaktan utandığım Mehmet Akalın, Ekrem Demir ve Tarık Aldeniz sizleri şiddetle kınıyoruz yazıklar olsun."

SALDIRANLARIN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Olayla ilgili İyi Parti İl Başkanı Ekrem Demir’in, Siyaset Akademisi Başkanı Mehmet Akalın ve parti yönetiminden Tarık Aldeniz’in emniyetteki işlemleri sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN